1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fetullah Gülen’in Evinde Yetişen Suat Yıldırım’ın Şaşırtıcı Hikayesi Ortaya Çıktı!

Fetullah Gülen’in Evinde Yetişen Suat Yıldırım’ın Şaşırtıcı Hikayesi Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1960’lı yıllarda Fetullah Gülen ile aynı evi paylaşan Suat Yıldırım, Gülen yapılanmasının oluşturulması sürecinden itibaren aktif bir rol oynadı. Edirne’deki bu yakın ilişki, Yıldırım’ın örgüt içinde önemli bir konuma yükselmesine yardımcı oldu. Yıldırım, ilerleyen yıllarda Gülen’in çevresinde önemli bir figür haline gelerek örgütün yayılmasında etkili bir rol üstlendi.

Suat Yıldırım, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Diyarbakır’da müftü yardımcılığı yaptı. Daha sonra Edirne’ye il müftüsü olarak atandı ve burada Fetullah Gülen ile tanışarak aynı evi paylaşmaya başladı. 1968 yılında akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi’nde asistan olarak başlayan Yıldırım, çeşitli üniversitelerde çalışarak profesörlük unvanı kazandı. Örgütün kurucu kadrosunda yer alan ve karar mekanizmalarında etkili olan Yıldırım, FETÖ’nün faaliyetlerinde önemli bir rol oynadı.

Eski örgüt üyesi Çetin Acar’ın ifadesine göre, kritik kararlar Suat Yıldırım tarafından incelenip değerlendiriliyordu. Nurettin Veren’in beyanlarına göre Yıldırım, örgüt içindeki kritik kararları değerlendiren “tayin heyeti” içinde aktif olarak yer aldı.

Suat Yıldırım, 1993-1995 yılları arasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde dekanlık görevini üstlendi. Bu dönemde Adil Öksüz’ün göreve başlamasının ardından, FETÖ’nün akademik yapılanmasının oluşturulmaya başlandığı anlaşılıyor.

Kapatılan Zaman gazetesinde yapılan bir toplantıda, Suat Yıldırım’ın futboldaki operasyonların planlandığı iddiaları gündeme geldi. Toplantıda, spor camiasının kontrol altına alınmasının hedeflendiği ve Fenerbahçe’nin operasyonun merkezine konulacağı belirtildi.

Şike davasıyla da ilişkilendirilen Suat Yıldırım, farklı davalarda hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, 2015 yılında yurtdışına kaçtı. İçişleri Bakanlığı tarafından Terörden Arananlar Listesi’nde “kırmızı kategori”de yer alan Yıldırım, halen aranmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fetullah Gülen’in Evinde Yetişen Suat Yıldırım’ın Şaşırtıcı Hikayesi Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin