1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fidan Çekya Ziyareti Sonrası NATO ve Ukrayna Gündemi

Fidan Çekya Ziyareti Sonrası NATO ve Ukrayna Gündemi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’ye hareket etmeden önce yaptığı açıklamada bir başka muhabir günlük etkinlikler hakkında bilgi verdi. Bir çok ülkenin diplomatlarının gündemde önemli yer tutan konular hakkında tartışma ve görüşme yaptığı belirtildi. Özellikle Ukrayna meselesinin ciddiyetle ele alındığı ve Türkiye’nin Ukrayna’ya verdiği destek vurgulandı. NATO’nun bu savaşa taraf olmaması gerektiğinin altı çizildi ve NATO üyesi ülkelerin dikkatle denetlenmesi gerektiği ifade edildi.

Fidan, Türkiye’nin Ukrayna’ya desteğinin süreceğini vurguladı ve tanınmayla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Filistin meselesine de değinen Fidan, Türkiye’nin Gazze sorunu hakkındaki çabalarına dikkat çekti. Filistin’in tanınması ve egemenlik hakları konusunda yapılan diplomatik çabaların önemine değinildi. Özellikle Avrupalı ülkelerin Filistin’i tanıması konusunda yapılan çalışmaların Türkiye’nin açısından önemli olduğu kaydedildi.

Fidan, Uluslararası Adalet Divanı’ndaki soykırım davasına taraf olma sürecini Uluslararası Adalet Divanı’nda devam eden dava hakkında konuştu. Özbekistan Dışişleri Bakanı ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde yaklaşan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Bu toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev başkanlığında önümüzdeki hafta Ankara’da gerçekleştirilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan Çekya Ziyareti Sonrası NATO ve Ukrayna Gündemi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin