1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Fidan: İsrail’in Lübnan operasyonu gittikçe büyüyor!

Fidan: İsrail’in Lübnan operasyonu gittikçe büyüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olarak, Lübnan’da yaşanan çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla gerçekleşen saldırının uzun süredir devam eden bir “savaşın bir parçası” olduğunu belirtti. Fidan, Türkiye’nin bu gelişmeleri öngördüğünü ve İsrail’in Gazze’den sonra Lübnan’a yöneleceğini düşündüğünü ifade etti.

İsrail’in Hizbullah’ın yapacağı satın almaları önceden öğrendiğini belirten Fidan, şirketlere nüfuz ederek Lübnan’daki durumun ortaya çıktığını aktardı. Fidan, bu tarz saldırıların istihbarat örgütleri tarafından sıkça kullanıldığını ve bu operasyonun büyük çapta olduğunu vurguladı.

Bölgedeki tırmanışın endişe verici olduğunu söyleyen Fidan, İsrail’in operasyonlarının provokatif bir şekilde devam etmesinin Hizbullah, İran ve diğer unsurların karşılık vermelerinden başka seçenekleri olmadığını belirtti.

Siber güvenlik konusunda Türkiye’deki kurumların farkındalığının arttığını ve hükümetin bu konuda adımlar attığını belirten Fidan, Cumhurbaşkanı’nın da bu konuya önem verdiğini ve yakında siber güvenlik teşkilatının kurulacağını söyledi. Türkiye ile Suriye’nin ilişkilerini normalleştirmek için sorun alanlarının yönetilmesi gerektiğini belirten Fidan, Türkiye’nin mülteciler ve terörle mücadele konularında net bir vizyona sahip olduğunu ifade etti.

Diplomatik Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün kurulması gerektiğini vurgulayan Fidan, Türk diplomatların güvenliğinin önemine dikkat çekerek, sırların çalınmaması gerektiğini belirtti.

Fidan, Türkiye ile ABD arasındaki F-35 ve S-400 konularında yaşanan sorunlarla ilgili CAATSA çerçevesinde çözüm arayışlarının devam ettiğini aktardı. Türkiye’nin BRICS üyeliği konusunda ise AB ile ekonomik entegrasyonun üyelikle taçlanmış olması durumunda bu tür arayışların olmayacağını söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fidan: İsrail’in Lübnan operasyonu gittikçe büyüyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin