1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Filistinliler, Nekbe Felaketini Anmak İçin Yürüdü!

Filistinliler, Nekbe Felaketini Anmak İçin Yürüdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filistin tarihi acılarla doludur. İsrail’in 14 Mayıs 1948’de, Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan ederek Filistinlileri zorla göçe tabi tutması, Nekbe (Büyük Felaket) olarak anılmaktadır. İsrail’in kurulduğu günden bu yana Filistin halkına zulmettiği bilinmektedir.

İsrail’in 14 Mayıs 1948’de bağımsızlığını ilan etmesi ve Filistinlileri göçe zorlaması ile başlayan acı dönem, bugün hala devam etmektedir. Gazze’yi hedef alan insanlık dışı saldırılar, İsrail’in en kanlı politikalarından biridir. Bu olaylar sırasında birçok Filistinli zorunlu göçe zorlanmış ve acı çekmiştir.

Filistinliler, her yıl Nekbe’yi anmak için yürüyüşler düzenlemektedir. Bu yıllarda ise işgal altındaki Batı Şeria’nın Ramallah kentinde Nekbe anılmıştır. Binlerce Filistinli siyah kıyafetler giyerek Ramallah’taki Yaser Arafat’ın mezarında toplanmıştır. Ellerinde Filistin bayrakları taşıyan kalabalık, Gazze’de yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunmuştur.

Yürüyüş sırasında, Filistinli gençler ve öğrenciler, Nekbe’nin hala devam ettiğine dikkat çekmiştir. 76. yıl dönümünde 76 saniye süreyle sirenler çalınmış ve Filistinliler zafer işareti yaparak içten bir saygıyla anılarını yaşatmıştır. Gösteriye katılanlar, İsrail’in Filistin halkına karşı acımasız politikalarının devam ettiğine vurgu yapmıştır.

Katılımcılardan Ragad Abbasi, atalarının 1948’de İsrail tarafından sürüldüğünü ve bu acıyı hala yaşadığını belirtmiştir. Abbasi, Filistin için dünya genelinden gelen dayanışmanın önemli olduğunu ifade etmiştir. Benzer şekilde, Emced en-Necci, Filistinlilerin hiçbir zaman davalarından vazgeçmeyeceklerini ve dünya genelinden dayanışma beklediklerini aktarmıştır.

Sonuç olarak, Filistinliler her yıl 15 Mayıs’ta Nekbe’yi anarak geçmişlerini hatırlamakta ve acılarını paylaşmaktadır. İsrail’in Filistin topraklarında yaptığı haksızlıklar ve zulümler unutulmamakta ve Filistin halkı için özgürlük mücadelesi devam etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filistinliler, Nekbe Felaketini Anmak İçin Yürüdü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin