1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Filozof Savcıdan Adaletin Nefes Aldığı Dernek: Özgür Yargı

Filozof Savcıdan Adaletin Nefes Aldığı Dernek: Özgür Yargı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kurtuluş Tayanç Çalışır, söz konusu çokluğu ve geniş yelpazesi nedeniyle “Filozof savcı” lakabıyla tanınan bir isimdir. Çalışır, mezun olduğu 10 lisans, 5 yüksek lisans ve 2 ön lisans programı ile dikkat çekmektedir. Ayrıca 46 yayınlanmış kitabı bulunmaktadır. Son zamanlarda, “Özgür Yargı” adında bir dernek kurma çalışmaları içinde olduklarını duyurdu. Derneğin mottosu ise “Adalet Halkın Nefesidir” olarak belirlenmiştir.

Kurtuluş Tayanç Çalışır, “Özgür Yargı” derneği bünyesinde düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verirken, her 4 ayda bir ulusal çapta sempozyumlar düzenleneceğini açıklamıştır. Bu sempozyumlar yalnızca yargıç ve savcıların değil, avukatların, adalet personelinin ve sivil halkın da katılımına açık olacaktır. Böylece adaletin herkesin katılımıyla sağlanması ve demokratik bir süreç oluşturulması hedeflenmektedir.

Özgür Yargı Akademisi adı verilen bir komisyon, derneğin bünyesinde adalete içkin konular ile ilgili olarak sempozyumlar düzenlemeyi ve eğitimler vermeyi amaçlamaktadır. Bu komisyon, adaletin daha güçlendirilmesi ve yargı etiği ilkelerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamayı hedeflemektedir. Ayrıca, yargı dünyasının amacının sadece insanların değil, bütün canlıların haklarının korunması olduğu bilinciyle, Çevre Ve Hayvan Hakları Komisyonu adında bir başka komisyon da oluşturulmuştur.

Çocuk Ve Kadın Hakları Komisyonu ise toplum içinde dezavantajlı gruplar arasında yer alan çocuklar ve kadınların haklarının korunması için önemli bir rol üstlenecektir. Bu komisyon, insan haklarının tüm bireyler için geçerli olmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütecektir. Kurtuluş Tayanç Çalışır, dernek bünyesinde oluşturulan bu komisyonların, derneğin genel amacına ulaşmasında önemli bir rol oynayacağını vurgulamaktadır. Dernek, adaletin herkes için erişilebilir ve etkin bir şekilde sağlanmasını amaçlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Filozof Savcıdan Adaletin Nefes Aldığı Dernek: Özgür Yargı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin