1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Fındık Üreticilerinden Çığlık: “Maliyeti Karşılasın Yeter!”

Fındık Üreticilerinden Çığlık: “Maliyeti Karşılasın Yeter!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fındık Üreticileri Fiyat Konusunda Endişeli

Giresun’da fındık üreticileri, bu yılki fındık fiyatı konusunda endişeli bekleyiş içerisinde. Sahil kesimlerinde ağustos ayının başında başlayan fındık hasadı eylül ayına kadar devam ederken, üreticiler artan maliyetlerden dolayı endişeli.

Üretici Yusuf Sakallı, fındık alım fiyatının toplama sürecinden önce açıklanması gerektiğini belirterek, “Fındık fiyatlarını bu sene en az 200 TL olarak bekliyoruz. Gün geçtikçe daha çok emek harcıyoruz ama kazancımız azalıyor” dedi.

Diğer bir üretici ise maliyetlerin artması durumunda karşılanacak bir fiyat açıklanması gerektiğini belirterek, “Maliyet açıklanırsa insanlar harcamalarını ona göre yapar” şeklinde konuştu.

Üretici Mustafa Öztürk ise fındık fiyatının üreticinin gücünü kaybetmesine neden olduğunu belirterek, “Fındık fiyatıyla ilgili karar verilecekse, karar vericiler önce üreticilerin koşullarını görmeli” dedi.

Üreticiler, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımlarının hızlandırılmasını, kota uygulanmamasını ve ürün bedellerinin hızlı bir şekilde hesaplara aktarılmasını talep ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de fındık alım fiyatı konusunda açıklamalarda bulunması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fındık Üreticilerinden Çığlık: “Maliyeti Karşılasın Yeter!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin