1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Firari 17 Yıl Sonra Yakalandı!

Firari 17 Yıl Sonra Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Isparta’da, 30 Kasım 2007’de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerin içinde bulunduğu, Atlasjet’in İstanbul- Isparta arasında sefer yapan World Focus’un kiraladığı yolcu uçağı, 30 Kasım 2007 tarihinde, Süleyman Demirel Havalimanı’na inişe geçerken Türbetepe’de düştü.

Kazada 7 mürettebat, 57 kişi hayatını kaybetti. Uçaktaki kayıplar arasında Türkiye’de toryum, Türk Hızlandırıcı Projesi, Bilim Kenti ve CERN süreciyle ilgili önemli çalışmaları olan bir grup akademisyen bulunmaktaydı. Kazanın ardından World Focus Hava Yollarında çalışan bazı üst düzey ve teknik personelden oluşan 10 kişi hakkında kamu davası açıldı. Sanıkların yargılanması sürecinde sayıları önce 12’ye, sonra 20’ye yükseldi. Yargılama sonunda uçak şirketinin ortağı olan Yavuz Çizmeci, taksirle ölüme sebep olmaktan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yavuz Çizmeci, kazanın ardından firari durumdaydı. 17 yıl boyunca kaçak olan Çizmeci, Gaziantep’e gitmek üzere İstanbul Havalimanı’nda polisin dikkatini çeken şüpheli hareketlerde bulundu. Polis tarafından durdurulan Çizmeci’nin sahte kimlik taşıdığı ortaya çıktı. Yapılan kontroller sonucunda Çizmeci’nin kimliği tespit edilerek gözaltına alındı ve cezaevine gönderildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Firari 17 Yıl Sonra Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin