1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fitch’ten Milton Kasırgası Değerlendirmesi: Sigorta ve Reasürans Şirketlerine Etkisi Olmayacak!

Fitch’ten Milton Kasırgası Değerlendirmesi: Sigorta ve Reasürans Şirketlerine Etkisi Olmayacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fitch tarafından yapılan açıklamada, sigorta ve küresel reasürans şirketlerinin kredi derecelerinin Milton Kasırgası’ndan etkilenmeyeceği belirtildi. Şirketlerin güçlü sermaye seviyeleri sayesinde, kasırganın oluşturduğu kayıpların derecelendirmeleri üzerinde büyük bir etkisi olmayacağı vurgulandı. Milton Kasırgası’nın önemli ekonomik ve sigortalı kayıplara neden olduğu, tahmini sigortalı kayıpların 30 milyar ila 50 milyar dolar arasında olacağı belirtildi. Bu durum, 2022’deki Ian Kasırgası’ndan bu yana en büyük sigortalı kayıp olarak kaydedilecek.

Açıklamada, sigorta şirketlerinin önemli kayıplarını reasürans piyasasına aktaracağı ve Milton Kasırgası’nın küresel sigortalı kayıplarını 2024 yılında 100 milyar doların üzerine çıkaracağı belirtildi. Bu durumun beşinci ardışık yıl olması ve kayıpların bu eşiği aşması dikkat çekici olarak değerlendirildi. Emlak piyasasının kasırga kayıplarına ve diğer felaketlere bağlı olarak prim oranlarında sertleşme yaşanabileceği, ancak 2023’teki gibi büyük fiyat artışlarının olası olmadığı belirtildi.

ABD Başkanı Biden, Helene ve Milton kasırgalarının vurduğu bölgelerle ilgili brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Biden, federal yönetimin afet bölgelerine destek göndermeye çalıştıklarını ve eyalet yönetimleriyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Afet bölgelerinin toparlanması için ek bütçenin gerekeceğini belirten Biden, Kongre üyelerini acil ihtiyaçlar konusunda hızlı bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson ise Meclis’in seçimlerden önce acil bir toplantı yapmasının zor olduğunu belirtti. Johnson, Meclis’in seçimler sonrasında toplanarak gerekli bütçeyi çıkarabileceğini ifade etti. Biden ise afetzedelerin ihtiyaçları ve yeniden inşa çalışmaları için milyarlarca dolarlık ek bütçenin gerekliliğini vurguladı. Bu ek bütçenin afet bölgelerindeki toparlanma sürecine destek olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fitch’ten Milton Kasırgası Değerlendirmesi: Sigorta ve Reasürans Şirketlerine Etkisi Olmayacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin