1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Fransa Atom Enerjisi Kurumu Çok Güçlü MRI ile İnsan Beyninin En Net Görüntüsünü Elde Etti

Fransa Atom Enerjisi Kurumu Çok Güçlü MRI ile İnsan Beyninin En Net Görüntüsünü Elde Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu (CEA), Iseult adlı MRI cihazıyla insan beyninin en net görüntüsünü 20 yıldan uzun süren bir çalışma sonucunda elde etti. Çalışmalar kapsamında cihaz, son birkaç ay içerisinde 20 sağlıklı gönüllü üzerinde test edildi ve neredeyse 4 dakikada en net beyin görüntüsü oluştu. Iseult MRI makinesi, 11,7 Tesla manyetik güce sahip olup, hastanelerde yaygın kullanılan cihazlardan çok daha hızlı çalışmaktadır. Bu gelişme, hastalıkların teşhisini kolaylaştırabilir ve tedavi süreçlerine katkı sağlayabilir.

Iseult Projesi Başkanı ve CEA Araştırma Direktörü Nicolas Boulant, yapılan açıklamada verilerin daha yüksek kalitede elde edilmesi için araştırmanın devam edeceğini ve hedeflerinin 2026-2030 yılları arasında nörodejeneratif hastalıkların yanı sıra psikiyatri alanındaki hastalıkları araştırmak olduğunu belirtti. Iseult MRI cihazı ile elde edilen ultra detaylı anatomik bilgilerin, Alzaymır ve Parkinson gibi hastalıkların teşhisinde yardımcı olması beklenmektedir. Bu gelişme, beyin hastalıklarının daha erken teşhis edilmesine ve tedavi süreçlerinin daha etkili olmasına katkı sağlayabilir.

CEA’nın yaptığı bu çalışma, bilim dünyasında büyük heyecan yaratmış ve insan beyninin daha iyi anlaşılmasına katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. Iseult adlı MRI cihazının hızlı çalışması ve yüksek çözünürlüklü görüntüler oluşturması, beyin hastalıklarının daha detaylı incelenmesine olanak tanıyabilir. Bu da hastaların daha doğru teşhis ve tedaviler almasına olanak sağlayabilir. Fransa Atom Enerjisi ve Alternatif Enerjiler Kurumu’nun bu çalışması, tıp alanında yeni bir dönem başlatabilir ve beyin hastalıklarının tedavisinde önemli bir ilerleme sağlayabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Atom Enerjisi Kurumu Çok Güçlü MRI ile İnsan Beyninin En Net Görüntüsünü Elde Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin