1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Seçim Sonucu İç Savaşa Yol Açabilir!”

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Seçim Sonucu İç Savaşa Yol Açabilir!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşan erken meclis seçimleri öncesinde Fransız podcast yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Macron, seçimin aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi veya sol partilerin birleştiği Yeni Halk Cephesi ittifakının kazanması durumunda ülkeyi iç savaşa sürüklenebileceği konusunda uyardı. Macron, her iki tarafın da halk arasındaki gerilimi artıran bölücü politikalar izlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin manifestosunun, damgalama ve bölmeye dayandığını vurgulayarak, bu tür çözümlerin uygulanabilir olmadığını düşündüğünü ifade etti. Macron’a göre, aşırı sağın insanları dinleri veya kökenlerine göre ayırt etmesi, ülkede bölünmeye ve iç savaşa yol açabilir. Aynı eleştiriyi sol ittifakın bir parçası olan aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi’ne de yönelten Macron, onların da aynı bölücü politikaları takip ettiğini ve halkı dinleri veya ırkları temelinde sınıflandırarak dışlamaya teşvik ettiklerini söyledi.

Son anketlere göre, Pazar günü yapılacak seçimde Ulusal Birlik Partisi’nin önde olduğu görülüyor. Sol ittifakın da güçlü olduğu seçimde Macron’un merkezcilerinin üçüncü sırada yer alacağı öngörülüyor. Anket sonuçlarına göre hiçbir adayın yüzde 50’den fazla oy alamadığı bölgelerde 7 Temmuz’da ikinci tur oylama yapılacak.

Öte yandan, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi’nin açık ara önde olduğu görüldü. Macron’un partisi Rönesans ise ikinci sırada yer aldı. Macron’un istediği sonucu alamamasının ardından Ulusal Meclisi feshetme kararı aldığı belirtildi.

Fransa’da siyasi atmosferin gerilimli bir döneme girdiği seçim öncesi, Macron’un ülkeyi iç savaşa sürükleyebilecek aşırılıklara karşı uyarılarda bulunması dikkat çekti. Macron’un seçim sonuçlarına ve partilerin politikalarına ilişkin eleştirileri, Fransa’nın siyasi geleceği açısından önemli bir mesele olarak öne çıkmaktadır. Seçim sonuçları ve alınacak kararlar, Fransa’nın iç siyasi denge ve istikrarı açısından belirleyici olacaktır. Bu seçim, Fransa’nın siyasi geleceğini şekillendirecek önemli bir dönemeç olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa Cumhurbaşkanı Macron: “Seçim Sonucu İç Savaşa Yol Açabilir!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin