1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Fransa’da PKK Propagandası: Skandal Festival Düzenlendi!

Fransa’da PKK Propagandası: Skandal Festival Düzenlendi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransa’nın Marsilya kentinde terör örgütü PKK yandaşları, düzenledikleri sözde festivalde, etkisiz hale getirilen teröristleri anarak örgüt propagandası gerçekleştirdi. Marsilya kentinde gerçekleştirilen bu provokatif etkinlikte, örgüt sembolleri ve teröristlerin fotoğrafları sergilendi. “Festival” adı altında gerçekleştirilen gösteride PKK yandaşları, terör örgütünün paçavralarını taşıdı ve elebaşı Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması yönünde sloganlar attı. Ayrıca Türkiye’ye karşı lanet sloganları da atıldı. Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un 2021’de terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde “Suriye Demokratik Konseyi” mensupları ile görüşmesini kınamıştı.

Fransa’da terör örgütü PKK yandaşları, Lafarge gibi Fransız şirketlerinin teröristlere destek sağladığını iddia ederek örgüt propagandası yapmıştır. Lafarge, yıllarca terör örgütü PKK’ya destek sağladı ve örgüte koruma parası adı altında aylık olarak para aktardığı iddiaları ortaya çıktı. Fransız çimento devi, öncesinde DEAŞ’a da rüşvet ödediği ve teröre desteğiyla bilinen bir şirket olarak bilinmektedir. Türkiye, Fransa’daki bu tür destek ve işbirliklerine sert tepki göstererek Fransız şirketlerinin terör örgütlerine verdiği destekleri kınamıştır.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye’nin kuzeyinde Halep’in Aynularap ilçesinde, Fransız çimento şirketi Lafarge’a ait tesisin bulunduğu yerleşkede bulunan PKK/YPG’lilere ait stratejik hedefi vurarak terör örgütüne karşı operasyon gerçekleştirmiştir. MİT’in Lafarge tesisine düzenlediği operasyon, Türkiye’nin terör örgütlerine karşı kararlı tutumu ve uluslararası arenada terörle mücadelesine verdiği önemi bir kez daha göstermiştir.

Fransa’nın Marsilya kentinde gerçekleşen PKK yanlısı etkinlik, Türkiye-Fransa ilişkilerini daha da gerilimli bir hale getirmiştir. Türkiye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un terör örgütü PKK/PYD/YPG ile ilişki içinde olması ve terör örgütlerine yardım eden Fransız şirketlerin varlığına karşı sert bir tutum sergilemektedir. Fransa’nın terör örgütleri yanlısı etkinliklere izin vermesi, uluslararası hukuka aykırı bir durum olarak değerlendirilmekte ve terör örgütlerine verilen destekler kınanmaktadır.

Sonuç olarak, Fransa’nın Marsilya kentinde gerçekleşen PKK yanlısı festivalin Türkiye-Fransa ilişkilerinde yarattığı gerginlik ve terör örgütlerine verilen desteklerin uluslararası boyutta ele alınması gerekliliği üzerinde durulmaktadır. Türkiye’nin terörle mücadelede kararlı duruşu, uluslararası toplum tarafından desteklenmekte ve terör örgütlerine verilen her türlü desteğin kınanması gerektiği vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransa’da PKK Propagandası: Skandal Festival Düzenlendi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin