1. Haberler
  2. Spor
  3. Fransız Süperstar Mbappe, Ülkesinde Futbol Kulübü Satın Alıyor!

Fransız Süperstar Mbappe, Ülkesinde Futbol Kulübü Satın Alıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fransız süperstar Kylian Mbappe, Real Madrid’e transfer olduktan sonra ülkesinde futbol kulübü satın almaya hazırlanıyor. Le Parisien gazetesinin haberine göre, Mbappe, Fransa 2. lig ekibi Caen’in hisselerinin yüzde 80’ini alacak. Bu satın alma işlemi için yaklaşık olarak 15 milyon euro ödeme yapacak olan Mbappe, kulübün kalan yüzde 20’si ise Pierre-Antoine Capton’a ait olacak.

Kylian Mbappe, 25 yaşındadır ve Caen altyapısında yetişmiştir. 13 yaşındayken Monaco’ya transfer olmuştur. Mbappe’nin servetinin değeri Forbes’a göre 180 milyon dolardır.

Transfer döneminde Real Madrid’e giden Kylian Mbappe, ülkesi Fransa’da Caen adlı futbol kulübünün yüzde 80’lik hisselerini satın alacak. 20 milyon euro gibi bir miktar ödeyecek olan Mbappe, kulübün kontrolünün büyük bir kısmını elinde bulunduracak. Geri kalan yüzde 20’lik hisseler ise Pierre-Antoine Capton’a ait olacak.

Kylian Mbappe’nin futbol kariyeri, Caen altyapısından başlayarak Monaco’ya transfer olarak devam etmiştir. 25 yaşındaki futbolcu, Real Madrid’e transfer olmadan önce Paris Saint-Germain takımında forma giymekteydi. Mbappe’nin kariyerindeki bu nokta, kendi ülkesinde bir futbol kulübü satın alarak yatırım yapmak istemesine de sebep olmuş görünüyor.

Kylian Mbappe’nin servetinin değeri oldukça yüksektir ve Forbes tarafından 180 milyon dolar olarak açıklanmıştır. Genç yaşına rağmen futbol kariyerinde önemli başarılar elde etmiş olan Mbappe’nin, futbol dışında da yatırım yapma isteği olduğu görülmektedir.

Caen adlı futbol kulübünün hisselerini satın alacak olmasıyla, Kylian Mbappe hem futbol dünyasında hem de iş dünyasında adından söz ettirmeye devam etmektedir. Real Madrid transferi sonrasında yaşadığı bu gelişmeyle, Mbappe’nin kariyerinde yeni bir sayfa açıldığı söylenebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Fransız Süperstar Mbappe, Ülkesinde Futbol Kulübü Satın Alıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin