1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Future Kampusü ve Konut Projesi İçin Yeni İmar Planı Hazırlandı, Detaylar Ortaya Çıktı!

Future Kampusü ve Konut Projesi İçin Yeni İmar Planı Hazırlandı, Detaylar Ortaya Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampusü’nün bulunduğu 129 bin metrekarelik arazi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Mart 2024’te ‘rezerv yapı alanı’ ilan edildi. Yeniden imar planı hazırlandı ve alandaki üniversite yapılarının deprem riski taşıdığı belirtildi. Bazı yapılar Alibeyköy Baraj havzası kısa mesafe koruma alanında yer aldığı için su kaynaklarına zarar verebileceği vurgulandı.

2000 yılından önce yapılan binaların deprem tehlikesi oluşturduğu ve İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırı olduğu gerekçesiyle yeni bir imar planına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Yeni plan kapsamında Alibeyköy Baraj havzasındaki kısa mesafe koruma alanı park olarak ayrıldı ve geri kalan alan ticaret ve konut alanı olarak belirlendi. Yaklaşık bin 500 kişinin yaşayabileceği alanda inşaat oranı 1.10 ve maksimum bina yüksekliği 5 kat olarak planlandı. Konut ve ticari birimler için ayrılan 74 bin metrekarelik alanın yanı sıra geri kalan alanda okul, cami, hastane, park ve otopark yapılması planlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, plana ilişkin görüşlerini belirtirken doğal ve kültürel varlıkların korunduğu, mevcut yeşil alan ve nüfus yoğunluğu dengesinin gözetildiği bir planın daha uygun olacağını vurguladı. Mevcut durumda arazi, kısmen kentsel ve bölgesel yeşil alanda, kısmen yapı yasaklı alanda bulunurken daha önce ‘sosyal altyapı’ alanı ilan edilen parseller bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Bahçeşehir Üniversitesi Future Kampusü’nün bulunduğu arazinin ‘rezerv yapı alanı’ ilan edilmesi ve yeni bir imar planı hazırlanması kararlaştırılmıştır. Plan kapsamında Alibeyköy Baraj havzasındaki koruma alanı park olarak ayrılırken geri kalan alan ticaret ve konut alanı olarak belirlenmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise çevreye zarar vermeyen, yeşil alanları koruyan bir planın daha uygun olacağını belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Future Kampusü ve Konut Projesi İçin Yeni İmar Planı Hazırlandı, Detaylar Ortaya Çıktı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin