1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. G20 Liderlerinden Ekonomik Uyarı: Savaşlar ve Çatışmalar Ekonomiyi Tehlikeye Atabilir!

G20 Liderlerinden Ekonomik Uyarı: Savaşlar ve Çatışmalar Ekonomiyi Tehlikeye Atabilir!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

G20 üyesi ülkelerin maliye bakanları, Brezilya’da gerçekleşen toplantıların ardından yaptıkları ortak açıklamada, ekonomik risklere dikkat çekti. Toplantı sonucunda yayınlanan bildiride, 20 büyük ekonomiden oluşan G20’nin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, ticarette korumacılığa karşı direnme taahhüdünde bulundu. Ekonomik eşitsizliklerin azaltılması gerektiğinin altı çizildi.

G20 katılımcıları, Ukrayna ve Gazze’deki çatışmalardan kaçınarak Rusya konusundaki anlaşmazlıkların kasım toplantısında ele alınacağını belirtti. Toplantıya katılan finans liderleri, dünya ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ekonomik faaliyetlerin genel olarak beklenenden daha dirençli olduğu, ancak toparlanmanın ülkeler arasında dengesiz olduğu ve ekonomik ayrışma riskine yol açabileceği belirtildi.

Bildiride, ekonomik parçalanma ve faiz oranlarını uzun süre yüksek tutan kalıcı enflasyon, aşırı hava olayları ve aşırı borçlanmanın büyüme için risk oluşturabileceği vurgulandı. Finans liderleri, yoksul ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadele maliyetlerinin artması durumunda küresel eşitsizliğin daha da kötüleşebileceğini uyardı. Ayrıca, üyelerin dünya ekonomisindeki göreceli konumlarını yansıtacak şekilde kota paylarının yeniden düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.

G20’nin maliye bakanları, toplantı sonucunda yayımladıkları bildiride, savaşların ve artan çatışmaların ekonomiyi tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu. Toplantıda ele alınan konular arasında, ekonomik risklerin yanı sıra küresel eşitsizliklerin azaltılması ve iklim değişikliğiyle mücadele maliyetlerinin paylaşılması da yer aldı. G20’nin finans liderleri, dünya ekonomisinin beklenenden daha dirençli olduğunu ancak ülkeler arasındaki dengesizliklerin ekonomik ayrışma riskini artırabileceğini belirtti.

Sonuç olarak, G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları, toplantının ardından yayımlanan bildiride küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundular ve çeşitli ekonomik risklere dikkat çektiler. Özellikle ekonomik eşitsizliklerin azaltılması, iklim değişikliğiyle mücadelenin maliyetlerinin paylaşılması ve ülkeler arasındaki ekonomik dengesizliklerin giderilmesi konularında önemli taahhütlerde bulundular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
G20 Liderlerinden Ekonomik Uyarı: Savaşlar ve Çatışmalar Ekonomiyi Tehlikeye Atabilir!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin