1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gabonlu Üniversite Öğrencisi Dina’nın Şüpheli Ölümü!

Gabonlu Üniversite Öğrencisi Dina’nın Şüpheli Ölümü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Filyos Çayı’nın Yeşilköy mevkisinde, 26 Mart 2023 tarihinde Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cansız bedeni bulundu. Şüpheli ölüm ile ilgili soruşturma başlatıldı. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, Dina’nın ana yolda bir otomobilden inip, koşarak çalılıklara gittiğini, bir süre sonra araca döndüğünü ve ardından otomobilin de çalılığa ilerlediğini tespit etti.

Dina’nın cesedinde morluklar bulundu. Ayrıca para karşılığı cinsel ilişki talebi içeren mesajlar aldığına dair belgeler ve annesine Karabük’ten gitmek istediğini söylediği mesajlar ve ses kayıtları da ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 3’ü Gabon uyruklu 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5’i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden İ.Ç. ile S.Ç. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, Dina’nın son olarak bindiği otomobilin sürücüsü Dursun Acar ise 4. kez gözaltına alınıp tutuklandı. Dina’nın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Gabon’a götürülerek defnedildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame ile Dursun Acar hakkında ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve ‘cinsel istismar’ suçlamasından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davaya ilişkin 5. duruşma Karabük Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Adliye önünde polis ekipleri üst araması yaparak adliyeye girenleri içeri aldı. Gabon Ankara Büyükelçiliği’ni temsilen 2. Müsteşar Françoise Carole ve DEM Parti Milletvekili Özgül Saki duruşmayı izledi. Dina’nın babası Guy Serge Ibouanga ve annesi Jessica Sandra Makemba Panga ve avukatları duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık Dursun Acar SEGBİS aracılığıyla bağlandı.

Duruşmada tanıklar dinlendi. Tanık E.Ç., Dina’nın kaçarak çıktığı apartmanda tek Türk aile olduğunu belirtti. Tanık M.Y. ise olay gecesi Dina’yı otomobilden inerken gördüğünü ve kadının yolun yan tarafına koştuğunu ifade etti.

Soruşturma aşamasında gözaltına alınıp takipsizlik kararı verilen tanıklar da dinlendi. Y.Y., olaydan haberi olmadığını belirtirken, S.Ç. ise Dina’nın kendisine yardım istediğini öne sürdü.

Sanık avukatı, müvekkilinin suçsuz olduğunu ve tahliyesini talep etti. Sanık Dursun Acar ise suçsuz olduğunu iddia ederek tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, keşif taleplerini reddederek sanığın tutukluluğunun devamına karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Dina için Feministler adıyla bir araya gelen grup adına açıklama yapan Avukat Berfin Karaşah, mahkemenin süreci yeterince aydınlatmadığını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gabonlu Üniversite Öğrencisi Dina’nın Şüpheli Ölümü!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin