1. Haberler
  2. Spor
  3. Galatasaraylı Oyunculara Tepki: “Dünya Kural Değil mi?”

Galatasaraylı Oyunculara Tepki: “Dünya Kural Değil mi?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Young Boys karşısında oynanan maçın sonucunda güzel bir geri dönüş yapmasına rağmen Abdülkerim Bardakcı’nın eline çarpan top nedeniyle verilen penaltı kararı üzerine büyük tepki aldı. Maçta 6 dakika içerisinde 2-0’dan 2-2’ye gelmeyi başaran Galatasaray, 86. dakikada penaltı golüyle maçı 3-2 kaybetti.

Darian Males’in ceza sahası içinden çektiği şutta Abdülkerim Bardakcı’nın topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle VAR hakemi Christian Dingert, hakem Daniel Siebert’e bu pozisyonu izleme tavsiyesinde bulundu. Siebert, pozisyonu monitörden inceledikten sonra penaltı noktasını gösterdi ve Abdülkerim Bardakcı’ya ikinci sarı kartı göstererek kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.

Alman hakem Daniel Siebert’in Abdülkerim’in eline çarpan top nedeniyle penaltı kararı verip tecrübeli oyuncuyu ikinci sarı kartla oyundan atmış olması, Galatasaray taraftarı ve futbolcuları arasında büyük bir tepkiye neden oldu. Maçın son düdüğünün ardından Siebert’e yapılan çıkışlarda Galatasaraylı oyuncuların “Nasıl olur da vücuttan sekerek ele çarpan topa penaltı verirsiniz? Dünyanın hiçbir yerinde buna penaltı çalınmaz” şeklinde tepki gösterdikleri belirtildi. Siebert’in ise futbolculara, “Çünkü o pozisyonda topun kaleye gitme ve gol olma ihtimali vardı. Bu yüzden bu pozisyon dünyanın her yerinde sarı kart ve penaltıdır.” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Young Boys-Galatasaray maçında yaşanan bu tartışmalı penaltı kararı ve sonrasında gelişen olaylar futbol camiasında geniş yankı uyandırdı. Siebert’in aldığı kararın ardından Galatasaray’ın aldığı mağlubiyet, camiada tartışmalara neden oldu. Sonuç olarak, maçın skoru ve hakem kararlarıyla ilgili yaşanan tartışmalar, futbolseverler arasında uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Galatasaraylı Oyunculara Tepki: “Dünya Kural Değil mi?”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin