1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazeteci Tolga Şardan Yargılanmaya Başladı: İşte Detaylar!

Gazeteci Tolga Şardan Yargılanmaya Başladı: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazeteci Tolga Şardan, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “devletin yargı organlarını alenen aşağılama” suçlarından yargılanmaya başlandı. Duruşmada Şardan ve avukatları hazır bulundu. Şardan, Türkiye ve dünyadaki kriminal olayları takip ettiğini ve doğru haber yaptığını savundu. Haberinde kişilere değerlendirme yapmadığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı ile MİT Başkanlığı arasındaki süreci ele aldığını söyledi.

Şardan, haberini kulis bilgisi olarak yayınladığını ve herhangi bir sıkıntı yaratmadığını dile getirdi. Bu nedenle infial yaşanmasının haberle değil, tutuklanmasıyla ilgili olduğunu savundu. Devlet bürokrasisini yakından takip ettiğini belirten Şardan, yazısında kurumları aşağılama amacı olmadığını iddia etti. Mütalaada savcı, Şardan’a 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme, Şardan ve avukatlarının savunma yapması için süre vererek duruşmayı 17 Aralık’a erteledi. İddianamede ise Şardan’ın T24 sitesindeki yazısında MİT’in Cumhurbaşkanlığına sunduğu ‘yargı raporu’ hakkında yer alan bilgilerin halkı yanıltıcı olduğu iddia edildi. Savcılığın yaptığı soruşturmada MİT’in böyle bir rapora rastlanılmadığı ortaya çıktı. Şardan’ın yazısında devletin yargı organlarını aşağılama suçunu işlediği belirtilerek, halkın devlet kurumlarına olan güvenini sarsacak ifadeler kullandığı suçlaması yapıldı.

İddianamede, Şardan’ın devletin yargı organları hakkında olumsuz ifadeler kullanarak kamu barışını bozduğu ve yargıya olan güveni zedelediği vurgulandı. Şardan’ın suçlamalar sonucunda 1 yıl 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası alması isteniyor. Sanık ve avukatları süre isteyerek savunma yapmak üzere mahkemenin kararına kadar bekleyecekler. 17 Aralık’ta yapılacak olan duruşmada Şardan ve avukatlarının savunmaları alınacak ve son karar verilecek. Bu süreçte Şardan’ın yayınladığı haberin doğruluğu ve yargılama süreci merak edilmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazeteci Tolga Şardan Yargılanmaya Başladı: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin