1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Festivali Harcamaları Tartışma Yarattı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Festivali Harcamaları Tartışma Yarattı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 6-9 Haziran’da İstanbul’da düzenlenen 6. Etnospor Kültür Festivali için hizmet alımı ihalesi yaptığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başkanı olduğu Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği festival için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bin adet baklava, bin adet menengiç kahvesi, fıstıklı fitil lokum ikramında bulundu. Festivalden yaklaşık 50 gün sonra gerçekleştirilen alım ile Ankatur Organizasyon Şirketine Belediye kasasından 270 bin TL ödendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bu harcamanın içeriğini sormak için CHP eski Meclis Üyesi Uğur Kalkan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) üzerinden yapılan harcamalarla ilgili şu soruları sordu;

– Söz konusu festival hangi tarihlerde nerede düzenlenmiştir?
– Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu festivalle ilgisi nedir?
– Söz konusu festivale Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden kimler katılmıştır?
– Bu ihalenin içeriği nelerden oluşmuştur?
– Doğrudan temin dışında bu organizasyona belediyenizce bir katkı sunulmuş mudur?
– Söz konusu festival için belediyenizce bu güne kadar harcama yapılmıştır?

Kalkan’a “ticari sır” denilerek verilen cevap şu şekilde idi; “Şehrimizin etnografik ve kültürel değerlerinin tanıtılması için belediyemizce benzer nitelikte organizasyonlara katılım sağlanmaktadır. Söz konusu bilgi, belge ve açıklamaların istenilmesinde kişisel, güncel ve meşru bir menfaat ilişkiniz olmaması, söz konusu bilgilerin bir kısmının ticari sır niteliğinde olması ve bir kısmının ise ilan yoluyla yayınlanması sebebiyle ilgi talebiniz uygun bulunmamıştır.”

Etkinlik sırasında 4 gün boyunca belediye tarafından ikram edilen ürünler şunlardı;
– Cevizli sucuk
– Baklava bin dilim kutulu
– Yöresel kahve
– Fıstıklı fitil lokum
– Tuzlu Antep fıstığı
– Menengiç kahvesi
– Süt (Menengiç kahvesi için)

Uğur Kalkan, yaptığı açıklamada, “AKP’li belediye başkanları Fatma Şahin ve Mehmet Tahmazoğlu için AKP’ye yakın derneklerin, vakıfların, tarikatların ve bunların yöneticilerinin mutlu olması Gaziantep’lilerin mutlu olmasından daha önemli. Arsa veriyorlar, yurt veriyorlar, hatır için kitaplar alıyorlar. Yetmiyor fıstıkları, baklavaları, çeşit çeşit lokumları festivale taşıyorlar. Sizin yönetici olduğunuz şehirde birçok vatandaşımız baklavanın, fıstığın, kebabın tadını unuttu. Bu festivale yönelik Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2 doğrudan temin yapıyor. Birisinin şartnamesi var 4 buçuk 5 aydır sonucu ortada yok. Festivalden sonra yapılan doğrudan teminin de 270 Bin Liralık sonucu var ama sistemde şartnamesi yok. Belediyeye sorduğunuz zaman da ticari sır kılıfının arkasına saklanıyorlar. Bir vatandaşımız bana “dün 4 adet halka tatlıyı düşünerek aldım hem vallahi hem billahi” yazmış. Fatma Şahin’in, Mehmet Tahmazoğlu’nun bunlardan haberi var mı acaba? Bu tarz derneklere vakıflara arsaları, yurtları verirken, kitaplar alırken, baklava, fıstık, lokum taşırken acaba yoksul ve çaresiz halk akıllarına geliyor mu? Bence gelmiyor, gelse bu şekilde davranmazlar. Bu saltanatın da sonuna geldiniz artık. İlk yerel seçimlerde sizler de yolcusunuz” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Etnospor Festivali Harcamaları Tartışma Yarattı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin