1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep İslahiye’de Orta Hasarlı Bina Anında Çöktü! İşte O Anların Görüntüleri!

Gaziantep İslahiye’de Orta Hasarlı Bina Anında Çöktü! İşte O Anların Görüntüleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından orta hasarlı olarak tescil edilen ve güçlendirme ruhsatı alamadığı için ağır hasarlı hale gelen 7 katlı bir bina, yıkım esnasında çöktü. Bu anlar ise bir cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi altında kalan Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda 801 dairenin orta hasarlı olduğu belirlendi.

Orta hasarlı dairelerin güçlendirilmesi için belirlenen süre dolup güçlendirme ruhsatı alamayan ve ağır hasara dönüşen dairelerin yıkımına başlandı. Deprem sonrasında orta hasar gören ve güçlendirme ruhsatı alamayan 7 katlı bir apartmanın da bulunduğu Cumhuriyet Mahallesi’nde yıkım kararı alındı.

Bölgede alınan önlemlerin ardından ekipler, kontrollü yıkım çalışmalarına başladı. İş makineleriyle yapılan çalışma sırasında, apartman bir anda çöktü. Çökme anı, çevresini toz bulutuyla kaplayarak cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bu korkunç anlar, insanların can güvenliği için alınması gereken tedbirlerin önemini bir kez daha ortaya koydu.

7 katlı binanın çökmesiyle birlikte çevrede bulunan vatandaşlar büyük bir panik yaşadı. Ekipler, yakındaki diğer binaların da güvenliğini sağlamak adına hızla hareket etti ve binaların tahliyesini gerçekleştirdi.

Yıkımın ardından olay yerine gelen itfaiye, AFAD ve polis ekipleri, enkaz altında kalan olup olmadığını kontrollerini sürdürdü. Şans eseri yıkım sırasında kimsenin yaralanmaması büyük bir şans olarak nitelendirildi.

Yetkililer, bölgede bulunan diğer yapıların da incelendiğini ve gerekli güçlendirme çalışmalarının yapılacağını belirtti. Deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan vatandaşlara uyarıda bulunularak, binalarının güvenliğini sağlamaları konusunda önemli bilgiler verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep İslahiye’de Orta Hasarlı Bina Anında Çöktü! İşte O Anların Görüntüleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin