1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep’te Emre Apartmanı Davası: Sanıkların İtirafları Şoke Etti

Gaziantep’te Emre Apartmanı Davası: Sanıkların İtirafları Şoke Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kahramanmaraş merkezli olarak Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde yer alan Emre Apartmanı, asrın felaketinde yıkıldı ve 11 katlı binanın enkazı altında kalan 49 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı. Yıkılan binaya ilişkin devam eden dava, Gaziantep 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 6. duruşmada görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık müteahhitler Ali E. ve Ahmet Y. ile adli kontrol şartıyla serbest bırakılan mimar Erol Ö., mühendis Nazım T., taraf avukatları, maktul ailelerin yakınları ve sanık aile yakınları katıldı.

Duruşmada söz alan sanıklardan Ahmet Y., Emre Apartmanı’nın 2. katını tamamladıktan sonra sattığını iddia etti ve suçlamaları reddetti. Ahmet Y., “Ben her şeyi doğru şekilde yaptım. Benim sorumluluğumda yıkılan bina değil. Belediye ekipleri ruhsat verdi ve binayı aldıktan sonra yapılan değişiklikler benimle ilgili değil” şeklinde konuştu.

Ali E. ise binada hatalı bir işlem yapmadığını iddia ederek, binayı 1999 yılında aldığını ve mağdur olduğunu söyledi. Ali E., “Ben inşaatı almadan önce malzemelerin çalındığını biliyorum. Raporların ortaya çıkmasını ve gerçek suçlunun bulunmasını istiyorum” dedi.

Duruşma sırasında mahkeme başkanı ile yaşanan gerginlik sonrasında sanık Ali E. salondan çıkarıldı ve avukatı savunmasını sürdürdü. Maktul ailelerinin avukatları ise sanıkların tutuklu kalmasını ve gerekirse diğer suçluların da tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, bina ile ilgili bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi ve davayı 26 Aralık 2024 tarihine erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te Emre Apartmanı Davası: Sanıkların İtirafları Şoke Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin