1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep’te Lüks Arabalar ve Evlerle Dolandırdılar! 300 Milyonluk Kâr Payı İddiası Şoku!

Gaziantep’te Lüks Arabalar ve Evlerle Dolandırdılar! 300 Milyonluk Kâr Payı İddiası Şoku!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te, büyük bir şirketin kâr payı dağıttığını iddia ederek bir şebeke onlarca vatandaşı dolandırdı. Mağdurlar arasında çocuğunun borcunu ödemek için 2 odalı gecekondusunu kaptıranlar olduğu gibi, yüksek kâr payı için lüks dairelerini verenler de bulunmaktaydı. Olay, 8 yıl önce Gaziantep’te meydana gelmiş ve Türk filmlerini aratmayacak kadar ilginç bir hikayeydi. İddialara göre, Şinasi Kozan adlı dolandırıcı, eski postane çalışanlarına bir şirketin kâr payı dağıttığını ve bu şirketin ABD’deki Apple firmasının distribütörü olduğunu iddia etti. Kozan, bu şirkete sermaye sağlamak için piyasadan para toplanıp şirkete verildiğini ve karşılığında düzenli olarak kâr payı alındığını anlattı. Kendisinin de bu işten yüzde 8 komisyon aldığını söyleyerek, parası olanlara aracılık yapabileceğini belirtti.

İlk aşamada küçük miktarlarda para vererek yüzde 10 kâr payı dağıtan Kozan, daha sonra topladığı paralarla işi büyütüp daha fazla insanı kandırmaya başladı. Nakit paraları olmayanlardan da evlerini veya tarlalarını devretmelerini isteyerek, karşılığında düzenli kâr payı alma vaadiyle zenginlik vaat etti. Şinasi Kozan, topladığı yaklaşık 300 milyon lira ile bir süre sonra ödeme yapamayacağını, ancak kâr payı artmaya devam edeceğini öne sürerek ortadan kayboldu.

Dolandırıcılık işlerini tek başına yürütmediği ortaya çıkan Kozan’ın, emlak işleriyle ilgilenen birkaç kişinin yardımıyla paraları topladığı ve ardından emlakçılar aracılığıyla arazileri ve evleri değerinin altında satıp kara geçtiği belirlendi. Mağdur olan vatandaşlar, Kozan’ın kaybolması üzerine aracılara ulaşarak paralarını geri talep etti. Bunun üzerine başlayan soruşturma sonucunda iddianame hazırlandı ve 7 kişiden oluşan çeteye “birlikte dolandırıcılık” suçundan ceza talep edildi. Mağdurların avukatı, bu yöntemin şeytanın bile aklına gelmeyecek kadar olumsuz ve hileli bir yöntem olduğunu belirtti ve 36 mağdurun dosyada yer aldığını ifade etti.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianameye göre, 7 sanığın suçlu olduğu ve cezalandırılmaları gerektiği belirtildi. Sanıkların 270 yıla kadar hapis cezası alabileceği ifade edilirken, hakkında dava açılan sanıkların ilk kez hakim karşısına çıkacağı bildirildi. Gaziantep’te yaşanan bu dolandırıcılık olayı, hem maddi hem de manevi zararlar bırakarak birçok vatandaşın mağdur olmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te Lüks Arabalar ve Evlerle Dolandırdılar! 300 Milyonluk Kâr Payı İddiası Şoku!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin