1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep’te yaşanan trafik kazasında verilen hapis cezası şaşırttı!

Gaziantep’te yaşanan trafik kazasında verilen hapis cezası şaşırttı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde O.S. adlı tutuksuz sanığın yer almadığı duruşmada, Ezgi Alya Yiğit’in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Taraf avukatlarının beyanlarının ardından savcı, dosyadaki delilleri göz önünde bulundurarak ehliyetsiz olan sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanık O.S.’ye “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Olay, Şehitkamil ilçesi Batıkent Mahallesi’nde, 12 Nisan 2022’de O.S. idaresindeki 27 SR 997 plakalı otomobilin, elektrikli skuterle seyreden Ezgi Alya Yiğit ve arkadaşı Şimal Toprak’a çarpmasıyla gerçekleşmişti. Yiğit olay yerinde hayatını kaybetmiş, Toprak ise yaralanmıştı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması sonucunda O.S. hakkında hazırlanan iddianamede, “taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma” suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. İddianamede, kaza tespit tutanağında sürücünün kavşak ve yaya geçidinin bulunduğu bölgelerde hızını yavaşlatmadığı için ‘tali’ kusurlu olduğu belirtilirken, hayatını kaybeden skuter sürücüsü Ezgi’nin ise, ‘trafik ışıklı işaret cihazı ve levhası bulunmayan kavşaklardan bölünmüş yola çıkan sürücülere ilk geçiş hakkını vermemek’ kuralını ihlal ettiği için ‘asli’ kusurlu olarak değerlendirilmişti.

Mahkeme kararıyla O.S.’ye verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla adaletin yerine getirildiği düşünülse de, ailenin acısı kolayca hafifleyecek gibi görünmüyordu. Ezgi Alya Yiğit’in hayatını kaybetmesi ailenin yüreğine saplanmış bir hançer gibi duruyordu. Olayın ardından yaşanan hukuki süreç, ailenin acısını hafifletecek bir sonuç doğurmayacak gibi görünüyordu. Ancak adaletin yerini bulması, en azından ailenin bir nebze olsun içini rahatlatabilirdi.

Ezgi Alya Yiğit’in ani ve trajik ölümü, genç yaşında hayata veda etmesi, tüm toplumda derin bir üzüntü yaratmıştı. Bu acı olay, sadece bir gencin hayatını kaybetmesiyle sınırlı kalmamış, toplumda güvenlik ve trafik kurallarına uyulması gerekliliği bir kez daha hatırlatılmıştı. Belki de bu acı olayın bir sonucu olarak, trafik kurallarına daha fazla dikkat edilerek benzer trajedilerin yaşanmasının önüne geçilebilirdi. Ezgi Alya Yiğit’in anısını yaşatmak ve benzer olayların yaşanmasını engellemek için toplum olarak daha duyarlı olmak gerekiyordu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te yaşanan trafik kazasında verilen hapis cezası şaşırttı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin