1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gaziantep’te Yerli ve Milli Tren Setlerinin Imalatı Devam Ediyor

Gaziantep’te Yerli ve Milli Tren Setlerinin Imalatı Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından eski tren hattının hızlı tren hattına dönüştürülerek hizmete açılan GAZİRAY Projesi için yerli ve milli tren setlerinin üretimi devam ediyor. TÜRASAŞ tarafından üretilen, yıl sonunda teslim edilmesi planlanan yerli ve milli toplam 32 vagondan oluşan 8 elektrikli tren setinin son durumu hakkında bilgi alan Başkan ve teknik ekip, incelemelerde bulundu.

KONTROL SİSTEMLERİ ASELSAN TARAFINDAN YERLİ VE MİLLİ OLARAK ÜRETİLİYOR

Fabrikada üretim hatlarını ziyaret eden ekip, trenlerin iç tasarımını yerinde gözlemledi. Halk katılımıyla belirlenen “Baklava Sarısı” olarak adlandırılan elektrikli tren setleri, Gaziantep’in özelliklerine göre tasarlanıyor. Ayrıca, kumaş seçiminden koltuk tutacaklarındaki desene kadar her detay özelleştiriliyor. Elektrikli tren setleri, ASELSAN tarafından geliştirilen tamamen yerli kontrol sistemiyle de donatılıyor.

YENİ TREN SETLERİNİN GELMESİYLE İLK ETAPTA GÜNLÜK YOLCU SAYISI 6 KATINA ÇIKACAK

Kasım ayında şehre ulaşacak olan elektrikli tren setleri, test sürüşleri sonrasında hizmete girecek. 25.5 kilometrelik GAZİRAY hattı, günlük 10 bin yolcu taşıma kapasitesine sahipken, yeni tren setleriyle bu sayının günlük 60 bine çıkması hedefleniyor.

“YIL SONUNDA DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLAYACAK”

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan, GAZİRAY Projesi ile şehrin toplu taşıma sistemine önemli bir katkı sağlandığını belirtti. Ayrıca, yerli ve milli tren setinin montajının bu yıl sonunda tamamlanarak testlere başlanacağını duyurdu.

“ZORLUKLARI AŞA AŞA BUGÜNE KADAR GELDİK”

Başkan, üretim sürecinde sona yaklaşıldığını belirterek, pandeminin tamamlanma sürecini etkilediğini ifade etti. Tren setlerinin motorunun yüzde yüz yerli ve milli olduğunu vurgulayan Başkan, testler için sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdi.

“TÜRASAŞ’IN ÜRETTİĞİ İLK YERLİ VE MİLLİ TREN SETİ, GAZİRAY HATTINDA KULLANILACAK”

TÜRASAŞ Genel Müdürü, üretimin devam ettiğini ve sevkiyatın yıl sonunda başlayacağını aktardı. Yerli ve milli tren seti ve kontrol sistemlerinin Gaziantep’teki GAZİRAY hattında kullanılacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gaziantep’te Yerli ve Milli Tren Setlerinin Imalatı Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin