1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze Mülteci Kampı’ndan Filistinlilerin Evlerine Dönme Ümidi

Gazze Mülteci Kampı’ndan Filistinlilerin Evlerine Dönme Ümidi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1967 yılında İsrail’in başlattığı 6 Gün Savaşı sonucunda Filistinlilerin Nekse olarak andığı gün yaşanmış ve Batı Şeria, Doğu Kudüs, Gazze Şeridi, Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri işgal edilmiştir. Bu savaş sırasında 300 bin Filistinli zorla göç ettirilmiş, çoğu Ürdün’e sığınmıştır. Ürdün’e gitmek zorunda kalan Filistinliler arasında yer alan tanıklar, halen evlerine dönme ümidini koruyorlar. Gazze Mülteci Kampı’nda yaklaşık 35 bin Filistinli mülteci yaşamaktadır. Kampta yaşayan 85 yaşındaki Abdullah Hüseyin Ali Ebu Eşref, umutlarını koruduklarını ve vatanlarına geri dönmeyi beklediklerini ifade etmiştir.

Bir diğer tanık olan 80 yaşındaki Abdullah Süleyman Ebu Haydar, Filistin’e geri dönmeyi çok istediğini belirtmiştir. Son dönemde Filistin’e olan ilginin arttığını söyleyen Yasir Musa Dekas, Filistin meselesinin uluslararası platformlarda yeniden gündemde olduğunu belirtmiştir. 7 Ekim’den sonra Filistin’e ilginin arttığını vurgulayan Dekas, artık Filistin’e geri döneceklerine inandıklarını dile getirmiştir.

İsrail’in işgal ettiği Filistin topraklarında 57 yıl geçtiği ve halen işgalin devam ettiği belirtilmiştir. İsrail, başlattığı savaş sonucunda bölgedeki Arap topraklarını genişletmiş ve uluslararası hukuku hiçe sayarak işgalini sürdürmektedir. Nekse sırasında 300 bin Filistinlinin göç ettirildiği ve çoğunluğunun Ürdün’e sığındığı bilgisi verilmiştir. İsrail’in işgal altındaki bölgelerdeki su ve ekonomik kaynakları sömürdüğü ve ekonomisine katkı sağladığı belirtilmiştir.

Filistinliler, hala vatanlarına dönmeyi ve evlerine geri gitmeyi umut etmektedir. Ancak bu sürecin uzun ve zorlu olduğu, uluslararası toplumun desteği ve garantilerinin olması gerektiği vurgulanmıştır. Tanıklar, 6 Gün Savaşı’nın üzerinden 57 yıl geçmesine rağmen umutlarını koruduklarını ve bir gün vatanlarına döneceklerine inandıklarını dile getirmişlerdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze Mülteci Kampı’ndan Filistinlilerin Evlerine Dönme Ümidi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin