1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’de Bayram Hazırlıkları Savaşın Gölgesinde Devam Ediyor

Gazze’de Bayram Hazırlıkları Savaşın Gölgesinde Devam Ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze Şeridi’nde yaşanan yoğun saldırılar nedeniyle Kurban Bayramı hazırlıkları savaşın gölgesinde devam ediyor. İslam alemi bu mübarek bayram ile kucaklaşırken, Filistin halkı ise İsrail ordusunun ölümcül saldırıları yüzünden buruk bir şekilde bayrama hazırlanıyor. İsrail askerleri, 7 Ekim tarihinden bu yana binlerce Filistinliyi acımasızca hedef alarak öldürdü. Özellikle Gazze’de gerçekleşen saldırılarda çoğunluğu kadın ve çocuklar olmak üzere binlerce masum hayatını kaybetti. Ancak tüm bu acıya rağmen Gazzeliler, bayram sevincini yaşamak istiyor ve bu yüzden bayram hazırlıklarına devam ediyorlar.

Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde bulunan bir okul, barınma merkezi olarak kullanılıyor ve burada yaşayan Filistinli berberler, çocukları sevindirmek için saç kesimi etkinlikleri düzenliyor. Bu küçük dokunuşlar, çocukların yüzlerinde bir nebze olsun gülümseme oluşturmayı hedefliyor. Öte yandan, Gazze Şeridi’nin Nusayrat bölgesinde bulunan yıkık binalar arasında ise bayram coşkusunu yaşatabilmek adına bir pazar kuruldu. Bu pazar sayesinde halk, bayram alışverişlerini yapabiliyor ve bir nebze olsun normal hayata dönüş hissini yaşayabiliyor.

Haber kaynağı olarak Anadolu Ajansı (AA) tarafından aktarılan bilgilerde, Gazze Şeridi’ndeki insanların yaşadığı zorluklar ve savaşın yıkıcı etkileri vurgulanmaktadır. İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarına ve ölümcül eylemlerine rağmen, bölge halkı bayram coşkusundan vazgeçmemeye kararlı görünüyor. Saldırıların yarattığı travmayı bir nebze olsun unutmak adına, insanlar bir araya gelerek bayram hazırlıklarına yoğunlaşıyor ve birlikte hareket etmenin gücünü yaşıyorlar.

Gazze’deki insanların bu zorlu süreçte bile umudu ve dayanışmayı elden bırakmaması, insanlık adına umut verici bir göstergedir. Savaşın gölgesinde geçirdikleri her günün zorluğunu bilen halk, bir araya gelerek bayram coşkusunu yaşamayı hak ediyorlar. Anadolu Ajansı (AA) tarafından aktarılan haberde, Filistin halkının yaşadığı bu çetin süreçte gösterdikleri direniş ve dayanışma ruhu ön plana çıkarılmıştır. Umudun ve dayanışmanın her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini gösteren bu örnekler, insanlığa dair güçlü bir mesaj taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de Bayram Hazırlıkları Savaşın Gölgesinde Devam Ediyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin