1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’de İsrail Saldırıları: Son 48 Saatte 83 Masum Hayatını Kaybetti.

Gazze’de İsrail Saldırıları: Son 48 Saatte 83 Masum Hayatını Kaybetti.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusunun 295 gündür süren bombardımanı sonucunda Gazze’de yaşanan insanlık dramı devam etmektedir. Son 48 saat içerisinde 83 kişi daha hayatını kaybederken ölü sayısı 39 bin 258’e, yaralı sayısı ise 90 bin 589’a yükselmiştir. Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, İsrail’in son saldırılarında çok sayıda sivil zarar görmüştür.

Orta Doğu’da yaşanan bu trajedi, sokakları kan gölüne çevirmekte ve Filistinlileri büyük acılar içerisinde yaşamaya zorlamaktadır. İnsanlar evlerini terk ederek kalabalık gruplar halinde güvenli bölgelere sığınmaya çalışmaktadırlar. Gazze’de artan bombalı saldırılar sebebiyle her gün masum insanlar hayatlarını kaybetmekte ve durum giderek daha kötü bir hal almaktadır.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 48 saat içerisinde gerçekleşen saldırılarda 83 sivilin hayatını kaybettiği ve 186 kişinin yaralandığı belirtilmiştir. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda ölenlerin sayısı 39 bin 258’e yükselirken yaralıların sayısı da 90 bin 589’dur. Bu rakamlar, Gazze’deki insanlık dramının boyutlarını gözler önüne sermektedir.

Açıklamada ayrıca, hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin İsrail engelleri yüzünden cenazelere ulaşamadığı belirtilmiştir. Bu durum, felaketin boyutlarını artırmakta ve yaşanan insanlık dramını daha da derinleştirmektedir.

Gazze’deki durum her geçen gün daha da kötüleşmekte ve uluslararası toplumun bu dramatik duruma acilen müdahale etmesi gerekmektedir. Barış ve adaletin sağlanması için gerekli adımların atılması, bölgedeki insanların acı çekmesini engelleyebilir ve barışın tesis edilmesine yardımcı olabilir. Umarız ki bu zor zamanlar en kısa sürede son bulur ve Filistin halkı huzura kavuşabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İsrail Saldırıları: Son 48 Saatte 83 Masum Hayatını Kaybetti.
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin