1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazze’de İsrail Soykırımının 1. Yılında Yardımlar Durmuyor: Sadakataşı Derneği’nin İnanılmaz İnsani Yardımları!

Gazze’de İsrail Soykırımının 1. Yılında Yardımlar Durmuyor: Sadakataşı Derneği’nin İnanılmaz İnsani Yardımları!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gazze’de işgalci İsrail tarafından gerçekleştirilen soykırımın ardından geçen bir yılın ardından bölgede insani dram devam ediyor. Ambargo nedeniyle Gazzeliler açlıkla karşı karşıya kalmış durumda. Bu durumda yardım derneklerinin önemi büyük bir hal almış durumda. Sadakataşı Derneği, Gazze’ye sürekli yardım ulaştıran önemli derneklerden biri. Dernek, geçen bir yıl içerisinde toplam 1.2 milyon Gazzeliye yardım eli uzattı. Yaşanan soykırım ve ambargo sebebiyle zor bir yıl geçiren bölge halkına 13 bin aileye gıda kolisi ve sebze paketleri dağıtımı gerçekleştiren Sadakataşı Derneği, bölgede önemli bir rol üstlendi.

İsrail’in alt yapısını yok etmesi nedeniyle Gazze’de un sıkıntısı da yaşanmaktadır. Bu durumu göz önünde bulunduran Sadakataşı Derneği, düzenli olarak 3 bin aileye 50 kilogramlık un çuvalı dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca temiz su kaynaklarının yetersizliği nedeniyle 2 tır pet şişe ve 422 tanker su dağıtımı yapıldı. Dernek, Han Yunus, Refah, Tel El-Sultan ve Deyir Elbalah kentlerinde düzenli olarak hazırladığı sıcak yemekleri 640 binden fazla insana ulaştırdı.

İsrail’in Gazze’deki sağlık kurumlarını hedef alması nedeniyle acil sağlık malzemelerine de ihtiyaç duyulmaktadır. Sadakataşı Derneği, 4 ambulansı hizmete sokarak bölgedeki hastanelerin ambulans ihtiyacına destek oldu. Ayrıca on binlerce kutu ilaç da hastanelere ulaştırıldı. 6 ton mazot dağıtımı gerçekleştiren dernek, aynı zamanda kıyafet, battaniye, çadır, kurban eti, çocuk paketi ve sünger yatak gibi birçok insani yardım malzemesini de bölge halkına ulaştırdı.

Sadakataşı Derneği’nin Gazze’deki insani yardım faaliyetleri, bölgenin içinde bulunduğu zor durumu bir nebze olsun hafifletmeye yönelik önemli adımlar attığını göstermektedir. Acil bir şekilde ihtiyaç duyulan gıda, su, sağlık malzemeleri ve diğer temel ihtiyaçlar, dernek tarafından bölge halkına ulaştırılarak bir nebze olsun rahatlama sağlanmıştır. Ancak bölgedeki insani krizin devam ettiği ve daha fazla yardımın gerekliliğinin de altı çizilmelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’de İsrail Soykırımının 1. Yılında Yardımlar Durmuyor: Sadakataşı Derneği’nin İnanılmaz İnsani Yardımları!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin