1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Gazze’deki Cilt Hastalıklarıyla Mücadele Eden Filistinli Çocuklar için Acil Çağrı

Gazze’deki Cilt Hastalıklarıyla Mücadele Eden Filistinli Çocuklar için Acil Çağrı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’nde yaşayan Filistinli çocuklar, temiz su sıkıntısı ve hijyen sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır. İsrail’in saldırıları sürerken, bölgede yaşanan temiz su ve hijyen sorunları yaşamlarını tehlikeye atmaktadır. Saldırılar nedeniyle kanalizasyon sisteminin çökmesi ve sokaklarda biriken çöpler, bölgede ciddi hijyen sorunlarına yol açmaktadır. Evlerini terk ederek kalabalık kamplarda yaşamak zorunda kalan Filistinliler, korkunç şartlara adapte olmaya çalışmaktadır.

Gazze Şeridi’nde büyüyen Filistinli çocuklar, hijyen sorunları ile mücadele etmekte ve cilt hastalıklarına yakalanmaktadırlar. Kamal Adwan Hastanesi Sözcüsü Wissam Al Sakani, temizlik malzemelerinin az ve pahalı olmasının, işgal nedeniyle gerekli gıdaların bölgeye ulaşamamasının hastalıkların yayılmasına sebep olduğunu belirtmektedir. Gelen yüzlerce çocuk ve kadın, vitiligo, uyuz ve diğer cilt hastalıkları ile mücadele etmekte ve bu hastalıkların tedavisi için gerekli ilaçların acilen getirilmesi gerektiğini ifade etmektedir.

Hastanede sadece bir dermatologun kaldığını söyleyen Al Sakani, İsrail saldırıları nedeniyle sağlık hizmetlerinin zorlaştığını vurgulamaktadır. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yapılan açıklamada da, Gazze Şeridi’nde yaşayan çocukların cilt hastalıkları ile baş etmek zorunda kaldığı ve sağlıksız bir ortamda yaşamlarını sürdürdüğü belirtilmektedir. Bu zorlu koşullarda çocukların sağlığı risk altındadır ve acil önlemlerin alınması gerekmektedir.

Mevcut durumda Gazze halkı, sağlık felaketi ile karşı karşıya kalmakla tehdit edilmektedir. Temiz su sıkıntısı ve hijyen sorunları cilt hastalıklarının yayılmasına neden olmaktadır. Bu durumu önlemek ve çocukları korumak için acil tedbirler alınmalıdır. İsrail’in bölgedeki saldırılarının etkileri bir an önce bertaraf edilmeli ve çocukların sağlığı için gereken önlemler alınmalıdır. Gazze’deki çocukların yaşamlarının korunması ve sağlıklı bir ortamda büyümeleri için uluslararası toplumun ve insan hakları savunucularının desteği gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’deki Cilt Hastalıklarıyla Mücadele Eden Filistinli Çocuklar için Acil Çağrı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin