1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazzeli Kadınların Dramı: Anneler Günden Yaşanan Zulme Dikkat Çekiyor

Gazzeli Kadınların Dramı: Anneler Günden Yaşanan Zulme Dikkat Çekiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti milletvekili Zeynep Yılmaz, Anneler Günü’nde parti genel merkezi önünde bir grup parti üyesi ile Gazze’deki kadınların durumuna ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Yılmaz, Gazze’deki annelerin yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “Bizim çocuklarımız okuldan dönüp keyifle akşam yemeğini beklerken, Gazzeli anneler ise çocuklarına bir lokma ekmek bulamıyor. Biz çocuklarımızın defterlerine isim yazarken, onlar çocuklarının kollarına isim yazıyor, cesetlerinin teşhis edilebilmesi için. Bir anne olarak söylüyorum; her can önemlidir, her can kıymetlidir ve bir cana kıymak, tüm insanlığa kıymış gibi bir şeydir” dedi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananların sayısını paylaşan Yılmaz, Birleşmiş Milletler Raporu’na göre 9 bin kadının öldüğünü belirtti. Günde ortalama 63 kadının hayatını kaybettiğini ve bunların 37’sinin anneler olduğunu söyleyen Yılmaz, sağ kalan kadınların yaşam mücadelesi verdiklerini vurguladı. Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle 60 bin hamile kadının risk altında olduğunu, her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yaptığını anlattı.

İsrail’e ateşkes çağrısında bulunan Yılmaz, “İsrail yetkililerine soruyorum; Annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz bu ‘vadedilmiş topraklar’ hedefinizi? Gazzeli kadınlar, şehit edilen çocuklarının suçunu sorgularken biz de soruyoruz; ‘Neden?’ Gazzeli anneler için susmayacağız. Zulme, acıya rağmen dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazzeli Kadınların Dramı: Anneler Günden Yaşanan Zulme Dikkat Çekiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin