1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazzeli Resim Öğretmeninden Erdoğan’a Teşekkür ve Mescid-i Aksa Tablosu: Türkiye’de Dokunaklı Buluşma

Gazzeli Resim Öğretmeninden Erdoğan’a Teşekkür ve Mescid-i Aksa Tablosu: Türkiye’de Dokunaklı Buluşma

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Hasan Turan, 9 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede, Gazze’deki savaştan etkilenen resim öğretmeni Hiba Zaqout, ailesinin yaşadığı zorlukları ve Mescid-i Aksa’yı çizdiği tabloyu Erdoğan’a takdim etti.

Hiba Zaqout, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gazze’deki savaştan derinden etkilendiklerini ve ailesinden 40’a yakın kişinin şehit olduğunu belirtti. Bombalı saldırıda yaralanan akrabası Sundos Zaqout ile Türkiye’ye geldiklerini ifade eden Zaqout, Türkiye’de kendilerini yabancı hissetmediklerini ve Türkiye halkı ile devletine minnettar olduklarını dile getirdi. Erdoğan’ın Filistinliler tarafından sevildiğini vurgulayan Zaqout, Mescid-i Aksa’nın önemine dikkat çekti ve Erdoğan’a tablosunu takdim etmek istediğini belirtti.

Hiba Zaqout, eserlerini üretirken Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’tan ilham aldığını aktardı. Yeni tablosunda Mescid-i Aksa’nın altın kubbesi ve çevresindeki yapıların, Filistin haritasının tam ortasında yer aldığını ve üst kısmında bir kadının Türk bayrağını tutarken tasvir edildiğini söyledi. Akrabası Sundos Zaqout da İsrail saldırısında bacağını kaybettikten sonra Erdoğan ile görüşme fırsatı buldukları için mutluluk duyduklarını ve Türkiye’nin kendilerine sunduğu destek ve misafirperverlikten minnettar olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazzeli Resim Öğretmeninden Erdoğan’a Teşekkür ve Mescid-i Aksa Tablosu: Türkiye’de Dokunaklı Buluşma
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin