1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gazze’ye Yola Çıkan 9. İyilik Gemisi, İçindekilerle Dikkat Çekiyor!

Gazze’ye Yola Çıkan 9. İyilik Gemisi, İçindekilerle Dikkat Çekiyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’den Gazze’ye gönderilen “9. İyilik Gemisi”, Mısır’ın El-Ariş Limanı’na 3 bin 774 ton insani yardım malzemesi indirmek üzere geldi. Türk Kızılay önderliğinde temin edilen gıda, bebek malzemeleri ve uyku tulumları gibi acil ihtiyaç ürünlerinin yüklenmesinden sonra, 16 Nisan’da Mersin Limanı’ndan yola çıkan gemi, 55 saatlik bir yolculuğun ardından gece saatlerinde El-Ariş Limanı açıklarına ulaştı. Geminin geceyi açıkta geçirmesinin ardından, sabah saatlerinde kılavuz kaptan eşliğinde limana giriş yaptı.

Yardım malzemeleri, TIR ve kamyonlar aracılığıyla Refah Sınır Kapısı’na taşınacak ve Filistin Kızılayı’na teslim edilecek. Bu yardımlar sayesinde, İsrail saldırıları altındaki Gazze halkına ulaştırılarak destek olunacak. Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi Salih Şen, Kahire’deki Amerikalı, İngiliz ve Alman büyükelçi meslektaşlarına geminin 3 bin tonluk yardım malzemesi taşıdığını söylediğinde oldukça şaşkın olduklarını belirterek, “30-40 tona alışkın olan büyükelçiler, bu kadar büyük bir yardım gemisinin gelmesine inanmakta güçlük çektiler” dedi. Türk Kızılay’ın özverili çalışmaları ve yardım sever insanların desteği sayesinde, Gazze’ye yardım eli uzatılmış oldu.

Geminin El-Ariş Limanı’na ulaşmasıyla birlikte yardım malzemeleri en hızlı şekilde belirlenen noktalara taşınacak ve Gazzelilere ulaştırılarak ihtiyaçlarını karşılayacak. Bu yardımlar, Filistin halkının yaşadığı zorluklara bir nebze de olsa destek olmayı hedeflemektedir. Doğu Akdeniz’in sularında ilerleyen “9. İyilik Gemisi”, Türkiye’nin insani yardım çalışmalarında ve Filistin halkının yanında olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Türkiye’nin bölgedeki barış ve istikrarın sağlanması konusundaki kararlılığı, insani yardım gemileri aracılığıyla da ortaya konulmuş oldu. El-Ariş Limanı’na ulaşan gemi, Türk Kızılay’ın koordinasyonu ve organize ettiği yardımlar sayesinde, Gazze halkının yaşadığı sıkıntılara destek olacak. Türkiye’nin Kahire Büyükelçisi, geminin taşıdığı büyük miktardaki yardım malzemeleri karşısında diğer ülkelerin büyükelçilerinin şaşkınlığını aktararak, Türkiye’nin insani yardım konusundaki kararlılığını bir kez daha vurgulamış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gazze’ye Yola Çıkan 9. İyilik Gemisi, İçindekilerle Dikkat Çekiyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin