1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gebze’de Facia! Öğrenci Servisi Köprüden Dereye Devrildi, 5 Kişi Hayatını Kaybetti!

Gebze’de Facia! Öğrenci Servisi Köprüden Dereye Devrildi, 5 Kişi Hayatını Kaybetti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

9 Kasım 2021 tarihinde Gebze ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Fikri Altıokka Caddesi’nde meydana gelen kaza büyük bir faciaya sebep oldu. Kazada, Mehmet Özdemir’in kullandığı 41 P 0860 plakalı öğrenci servis midibüsü, yolda yürüyen Birsen Giriş’e çarptıktan sonra köprüden dereye devrildi. Kazada, Birsen Giriş ile midibüsteki öğrenciler Mert Efe Akıllı, Esma Nur Avcı, Rabia Üst, ve Ege Yılmaz hayatını kaybetti. Ayrıca 17 kişi de yaralandı. Kazada ağır yaralanan sürücü Mehmet Özdemir’in sağ bacağı hastanede kesildi. Kaza sonrasında, Özdemir ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan tutuklandı ve Gebze 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Özdemir’in daha önce de çeşitli suç kayıtlarının bulunduğu ve kazanın meydana geldiği sırada uyuşturucu madde etkisi altında olduğu belirlendi.

Duruşmada Özdemir, vicdan azabı çektiğini belirterek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifa diledi. Ağlayarak savunma yapan Özdemir, tahliye ve ev hapsi talebinde bulundu. Kazada yaşamını yitiren öğretmen Soner Asan’ın sağlık sorunları sebebiyle denetimlerini yapamadığı öğrenildi. Ayrıca, tanık olarak dinlenen lisenin Müdür Yardımcısı İbrahim Ali Ç. ise servis midibüslerini denetleme görevi olan öğretmenlerin bu konuda eğitim almadığını belirtti. Mahkeme heyeti, Mehmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar verdi ve yeni tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi. Bu olay, denetimlerin yetersizliğini ve eğitim eksikliklerini de gündeme getirdi.

Kaza, Gebze ve çevresinde büyük bir üzüntüye sebep olurken, aileler ve toplum genelinde derin bir infial yarattı. Kazadan sonra servis araçlarının denetim süreçleri ve sürücülerin eğitimi konusunda daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulandı. Mahkeme süreci devam ederken, kazaya ilişkin detaylar ve sorumluluklar üzerine yapılan tartışmalar da devam etmekte. Ailelerin ve toplumun adalet talepleri ise kararın açıklanmasını beklemektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gebze’de Facia! Öğrenci Servisi Köprüden Dereye Devrildi, 5 Kişi Hayatını Kaybetti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin