1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gecelik Faizlerde Son Durum: TLREF, Son 1 Ayın Zirvesinde!

Gecelik Faizlerde Son Durum: TLREF, Son 1 Ayın Zirvesinde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün dolar/TL 34,04 seviyesinde işlem görüyor. Dün yükseliş eğiliminde seyir izleyen dolar/TL, önceki kapanışa göre yüzde 0,4 artışla 34,0042’den günü tamamladı. Güne artışla başlayan dolar/TL, saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışının yüzde 0,1 üzerinde 34,04 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise aynı dakikalarda yüzde 0,3 artışla 37,67 TL’den, sterlin/TL ise yüzde 0,1 primle 44,6960 TL’den satılıyor. Dolar endeksi ise şu sıralarda önceki kapanışın hemen altında 101,7 seviyesinde bulunuyor. Gecelik TL faiz oranları (TLREF) ise dün yüzde 52,99 ile son 1 ayın en yüksek seviyesini gördü. Gecelik Referans Faiz Oranı, finansal türev ürünlerde, borçlanma araçlarında ve çeşitli finansal sözleşmelerde kullanılan bir değişken faiz göstergesi olarak karşılaştırma ölçütü olarak önem taşıyor.
 
Döviz piyasasındaki gelişmeleri değerlendiren bir bankanın döviz masası işlemcisi, Ağustos ayında TL’de değer kaybı yaşandıktan sonra eylül ayında beklentilerin daha olumlu olduğunu belirtti. Büyüme verilerini takiben artan TL talebini gözlemlediklerini ifade eden işlemci, TCMB’nin zorunlu karşılık adımlarının da gecelik faizlerin politika faizinin altına düşmemesi gerektiği izlenimini verdiğini vurguladı. Geçen ayki olumsuz seyir sonrasında TL’deki değer kazancını etkileyen faktörler arasında bu gelişmelerin öne çıktığını belirtti. Döviz piyasasında önümüzdeki günlerde OVP beklentileri ve Fitch’in Türkiye için kredi notu güncellemesinin kritik olacağı da belirtildi.
 
Sonuç olarak, dolar/TL’nin gün içinde 34,04 seviyesinden işlem görmesiyle döviz piyasalarında yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor. Gecelik TL faiz oranlarının son 1 ayın zirvesine ulaşması, beklentilerin değişimi ve finansal göstergelerin TL üzerindeki etkisi piyasalarda önemli bir konu olarak öne çıkıyor. Önümüzdeki günlerde OVP beklentileri ve kredi notu güncellemesi gibi faktörlerin döviz piyasalarındaki seyri belirleyici olacak. Bu bağlamda, dolar/TL ve diğer döviz kurlarındaki hareketler yakından izlenmeye devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gecelik Faizlerde Son Durum: TLREF, Son 1 Ayın Zirvesinde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin