1. Haberler
  2. Ankara
  3. Geleneksel Spor ve Kültürlerin Korunması Konusunda Bilal Erdoğan’dan Önemli Mesajlar

Geleneksel Spor ve Kültürlerin Korunması Konusunda Bilal Erdoğan’dan Önemli Mesajlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bilal Erdoğan ve ailesi, Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, Japonya Başbakanı Özel Danışmanı İijima Isao, Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko ve Türkiye’nin eski Tokyo büyükelçileriyle birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Japonya Devleti ve Büyükelçiliğine taltiflerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye-Japonya ilişkilerinin köklü olduğunu vurguladı. Türkler ve Japonların geleneklerine bağlı, kadim kültürlere sahip milletler olduğunu belirten Erdoğan, kültürel yozlaşmanın arttığından ve kimliksizleşmenin globalleşme adı altında yayıldığından bahsetti.

Batı medeniyetinin kültürleri birbirine benzetmeye çalıştığını ifade eden Erdoğan, dünyadaki milletlerin kendi kültürlerini koruyabilmesi ve yaşatabilmesi gerektiğini dile getirdi. Aynı zamanda dünyayı kültürel yozlaşmadan korumak için bir duruş sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Dünya genelindeki kurumların yaşanan sorunlara çözüm üretemediğini vurgulayan Erdoğan, tarihi ve kültürel derinliği olan milletlerin bir araya gelerek alternatif çözümler üretmesi gerektiğini söyledi. Japonya programının kurulmasına öncülük eden Erdoğan, her yıl 30 öğrencinin kabul edildiği ve Tokyo’da Japonca eğitimi aldığı ortaokul projesinden bahsetti.

Büyükelçi Katsumata, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yıl dönümünde Erdoğan’a ödül vermekten memnuniyet duyduklarını belirtti. Katsumata, Erdoğan’ın geleneksel sporların ve kültürlerin korunması konusundaki gayretlerinden övgüyle bahsederek, Japon kültürünün tanıtılmasına yaptığı katkıları dile getirdi.

Katsumata aynı zamanda Erdoğan’ın Türkiye’de Japon kültürünün yaygınlaştırılmasına ve iki ülke arasındaki etkileşimin artmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Erdoğan’a “Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Rozeti” takdim edildi. Japonya Başbakanı Özel Danışmanı İijima ise Türkiye-Japonya ilişkilerinin 100. yıl dönümünü kutlayarak Erdoğan’a nişanı takdim etmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Geleneksel Spor ve Kültürlerin Korunması Konusunda Bilal Erdoğan’dan Önemli Mesajlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin