1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gelir İdaresi’nden Kredi Kartı Uyarısı: Ceza Kesilecek!

Gelir İdaresi’nden Kredi Kartı Uyarısı: Ceza Kesilecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kartla ödeme almayan işletmelerle ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Şimşek, perakende mal ve hizmet sunan işletmelerin banka kartlarıyla ödeme kabul etmesine imkan sağlayan POS cihazlarıyla fiş düzenleyen ödeme kaydedici cihazların birleştirildiğini ifade etti. Yapılan düzenleme sayesinde yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, banka kartlarıyla yapılan ödemelerde slip ve fişin tek bir belge şeklinde çıkmasına olanak tanıyarak kayıt dışı satışları engellemekte.

Ancak halen eski nesil cihaz kullanan ve kredi kartı kabul etmeyen mükelleflerle ilgili çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Şimşek, geçen yıl yayımlanan bir tebliğle 1 Temmuz 2024 tarihine kadar tüm mükelleflerin yeni nesil ödeme kaydedici cihaz alması ve bu cihazlar üzerinden banka kartı veya kredi kartıyla ödeme kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Yapılan denetimlerde yeni nesil ödeme kaydedici cihaz almayan ya da banka kartı veya kredi kartıyla ödeme kabul etmeyen mükelleflere özel usulsüzlük cezaları kesildiğini belirten Şimşek, bazı işletmelerin komisyon oranlarının yüksekliğini bahane ederek nakit ödemeye göre daha yüksek tutar talep ettiklerini söyledi. Bu durumda vatandaşların komisyon farkını talep eden işletmeleri ihbar etmeleri gerektiğini ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın, banka ve ödeme kuruluşları tarafından sadece POS cihazı verilen mükelleflerle ilgili uyguladığı cezalara da değinen Şimşek, son kanun değişikliğiyle ceza miktarının 200 bin liraya kadar yükseltildiğini ve her yıl artırılacağını belirtti. Ayrıca banka ve ödeme kuruluşlarına, hatalı POS cihazlarının kullanımına son verilmesi ve mükelleflere yeni nesil ödeme kaydedici cihazların sağlanması yönünde resmi yazılar gönderildiğini dile getirdi.

Bakanlıkça yapılan çalışmalarla kayıt dışılıkla mücadele konusunda kararlılıkla devam edildiğini vurgulayan Şimşek, vergide adalet ve etkinliği artırmak için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bu çalışmalarla perakende ticaretteki kayıt dışılığın ve vergi usulsüzlüklerinin engellenmesine yönelik çabalara devam edildiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gelir İdaresi’nden Kredi Kartı Uyarısı: Ceza Kesilecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin