1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gemlik Körfezi’nde MKS Kimya Şirketi’nin Faaliyetleri Çevre Sorunlarını Arttırıyor mu? Türkoğlu’nun Soruları Ortaya Çıktı

Gemlik Körfezi’nde MKS Kimya Şirketi’nin Faaliyetleri Çevre Sorunlarını Arttırıyor mu? Türkoğlu’nun Soruları Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son zamanlarda Türkiye’de çevre sorunları ve deniz ekosistemi üzerindeki olumsuz etkileri artmaktadır. Özellikle Sanayi tesislerinin deniz suyu sıcaklığının artmasına neden olduğu ve bu durumun su altı canlı yaşamını tehdit ettiği belirtilmektedir. Bursa Gemlik’teki MKS Kimya Şirketi’nin de Gemlik Körfezi’nden derin deşarj yöntemiyle çekip kullandığı deniz suyu miktarı üzerinde durulmaktadır. Milletvekili Selçuk Türkoğlu, bu durumu sorgulayarak Günlük olarak kaç metre küp deniz suyu çekildiği, suyun çekildiği derinlik ve sıcaklık değeri ile deşarj edilen su miktarını sormaktadır.

Ülkemizde yaşanan çevre sorunları, ekolojik dengesizlikler ve deniz kirliliği gibi olaylar giderek artmaktadır. Özellikle deniz suyu sıcaklığının yükselmesine neden olan sanayi tesislerinin artması ve kapasite artışı yapmaları, deniz ekosistemi üzerinde olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Bu durum balık ölümleri ve musilaj gibi deniz kirliliği sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Özellikle Marmara Denizi’nde son dönemde yaşanan bu tür sorunlar dikkat çekmektedir.

Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelttiği soru önergesinde, MKS Kimya Şirketi’nin Gemlik Körfezi’nden günlük kaç metre küp deniz suyu çektiği, suyun çekildiği derinlik ve sıcaklık değeri ile deşarj edilen su miktarı gibi konular yer almaktadır. Ayrıca balık ölümleri ve deniz canlılarının maruz kaldığı olumsuzluklar ile deniz suyu sıcaklığı arasındaki ilişki de sorgulanmaktadır.

MKS Kimya Şirketi’nin deşarj yöntemiyle çektiği deniz suyunun çevresel etkileri ve geri deşarj edilen suyun yarattığı sorunlar da göz önünde bulundurulmaktadır. Özellikle Bakanlığın bu konuda alacağı önlemler ve fabrikanın kapasite artırım talebine nasıl karşılık vereceği merak konusudur. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un bu konularla ilgili detaylı bir şekilde cevap vermesi beklenmektedir.

Sonuç olarak, MKS Kimya Şirketi’nin Gemlik Körfezi’nden çektiği deniz suyu miktarı, suyun çekildiği derinlik ve sıcaklık değeri ile deşarj edilen su miktarı gibi konuların çevre ve deniz ekosistemi üzerindeki etkileri önem taşımaktadır. Çevre sorunlarının artması ve deniz kirliliği gibi olumsuzlukların yaşanmasının engellenmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bilimsel verilere dayalı politikaların oluşturulması ve sanayi tesislerinin çevresel etkilerinin en aza indirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gemlik Körfezi’nde MKS Kimya Şirketi’nin Faaliyetleri Çevre Sorunlarını Arttırıyor mu? Türkoğlu’nun Soruları Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin