1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Genç kadının 26 metreden düşüşüyle sonuçlanan tartışma: İntihar mı, cinayet mi?

Genç kadının 26 metreden düşüşüyle sonuçlanan tartışma: İntihar mı, cinayet mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Olay, 5 Şubat 2021 tarihinde İncivez Mahallesi Binbaşı Tahsin Sokak’ta meydana geldi. Ankara’dan Zonguldak’a gelen Ayşe Özgecan Usta, sevgilisi Bartu Can Akkışla’nın evine gitti. Usta, evlenme teklif etti ancak Akkışla red etti ve bu durum tartışmaya sebep oldu. Tartışmanın büyümesi üzerine Usta, teras korkuluklarına çıkıp kendini aşağıya sarkıttı. Akkışla, Usta’yı kurtarmaya çalışsa da başarılı olamadı ve Usta 8. kattan düşerek hayatını kaybetti.

Bartu Can Akkışla, gözaltına alındıktan sonra ev hapsine alındı ve daha sonra hakkında Taksirle Ölüme Neden Olma ve kişiyi hürriyetten yoksun bırakma suçlamalarıyla 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi, bilirkişi raporu talep etti. Raporda, Usta’nın 26 metre yükseklikten 81 kilometre hızla 2,3 saniyede düştüğü, Akkışla’nın korkuluklardan sarkan sevgilisinin ağırlığını kaldıramayacağı belirtildi.

Duruşmaya Usta’nın babası ve avukatları katıldı ancak sanık Akkışla yer almadı. Duruşma sırasında adli kontrol tedbirinin kaldırıldığı açıklandı.

Mahkemede Usta ailesinin avukatı, bilirkişi raporunu itiraz ederek Usta’nın balkona çıkarken ağlama sesleri duyulduğunu ve arbede izlerine rastlandığını belirtti. Baba Kenan Usta, tekrar bilirkişi raporu alınmasını talep etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatı, alkollü ve uzun süre ilaç kullanan birinin intihar girişiminde bulunurken kurtarma çabasına girmesini red etti. Sanık avukatları ise müvekkilin suçsuz olduğunu belirterek beraatlerini talep etti.

Hakim, yeniden bilirkişi raporu talebini reddederek savcıya mütalaasını sunması için süre verdi ve duruşmayı erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genç kadının 26 metreden düşüşüyle sonuçlanan tartışma: İntihar mı, cinayet mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin