1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Genç Kızın Lösemiyle Mücadelesi ve Başarı Hikayesi

Genç Kızın Lösemiyle Mücadelesi ve Başarı Hikayesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir’de yaşayan bir aile Elif Naz Holoğlu, 6 yaşında lösemi teşhisi konuldu. Kemoterapi ve ışın tedavisiyle uzun bir süre tedavi gören Elif Naz, 13 yaşında hastalığı yendi. Okula gidemediği için özel izinle ilkokul diploması alan genç kız, okuma yazmayı kendi çabalarıyla öğrenerek ortaokula başladı. Adalet Lisesi’ni kazanıp üniversite sınavlarına hazırlık yapan Elif Naz Holoğlu, şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nda Sosyal Güvenlik Bölümü son sınıf öğrencisi. Eğitimdeki başarısının yanı sıra okulda Sosyal Sorumluluk Projeleri Topluluk Başkanı olarak da faaliyet gösteren genç kız, lösemiyle mücadelesini ve ilik bağışının önemini vurgulamak amacıyla üniversite kürsüsüne çıktı. Holoğlu sunumunda, lösemiyi yenmesiyle ilgili deneyimlerini paylaşarak lösemiye karşı farkındalık yaratılmasını istedi.

LÖSEV’in gönüllü elçisi olan Elif Naz Holoğlu, tedavi sürecini atlattıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak diğer tedavi görenlere umut olmayı hedefliyor. Kemik iliği bulunamaması nedeniyle kemoterapi ve ışın tedavisi gören genç kız, ilik bağışının önemine dikkat çekerek bu süreci anlatıyor. Kan bağışı ve ilik bağışının lösemi hastaları için hayati önem taşıdığını vurgulayan Holoğlu, çevrenin desteğinin ve moralinin tedavi sürecindeki önemine de değiniyor.

Elif Naz Holoğlu, genç yaşta lösemiyle mücadele etmiş olmanın verdiği deneyimlerle insanlara umut olmayı amaçlıyor. Hikayesini paylaşarak farkındalık yaratmayı hedefleyen Holoğlu, umutsuzluğun hastalığı öldürdüğünü, löseminin ise bulaşıcı olmadığını ve neşenin önemli olduğunu vurguluyor.

Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu’nda Sosyal Güvenlik Bölümü’nde öğrenim gören Elif Naz Holoğlu’nun hikayesi, okuldaki Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinde öğrencilere lösemiye ve tedavisine ilişkin farkındalık yaratma amacını taşıyor. Yüksekokul Yönetim ve Organizasyon Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Yasemin Durmaz da öğrencilerle birlikte toplum yararına farkındalık projeleri düzenleyerek gençlerde sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genç Kızın Lösemiyle Mücadelesi ve Başarı Hikayesi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin