1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gençlerin Tercihleri Belli Oldu: En Beğenilen Siyasetçiler Kimler?

Gençlerin Tercihleri Belli Oldu: En Beğenilen Siyasetçiler Kimler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ORC Araştırma, 16-20 Eylül tarihleri arasında, 17-29 yaş arasındaki 1.950 kişiyle gerçekleştirdiği anket sonuçlarını açıkladı. Ankette katılımcılara, “En beğendiğiniz siyasetçi kimdir?” sorusu yöneltildi. TGRT Haber’in aktardığına göre, anket sonuçlarına göre listeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi isimler yer aldı.

Ankete göre gençlerin tercihlerine göre şekillenen listede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ da bulunmaktadır. ORC Araştırma’nın anket sonuçlarına göre, en beğenilen siyasetçilerin oranları şu şekildedir: Cumhurbaşkanı Erdoğan %21,9, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu %17,4, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş %16,5, CHP Genel Başkanı Özgür Özel %10,6, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli %9,1, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan %7,2, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ %6,5, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan %5,3, CHP Milletvekili Mustafa Sarıgül %3,7 ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu %1,8 olarak belirlenmiştir.

Bu sonuçlar, gençler arasında popüler siyasetçilerin kimler olduğunu gösterirken, toplumun farklı kesimlerinden gelen destekleri de yansıtmaktadır. Bu anket, siyasetin gençler üzerindeki etkisini de göstermektedir. Siyasetçilerin gençler arasındaki popülaritesi ve desteği, politik tercihlerin nasıl şekillendiğini anlamak için önemli bir gösterge olabilir. Sonuçlar, siyasetin gençlik üzerindeki etkisini ve gençlerin siyasi tercihlerini anlamak için önemli bir kaynak oluşturmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençlerin Tercihleri Belli Oldu: En Beğenilen Siyasetçiler Kimler?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin