1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Son Dakika KYK Burs ve Kredi Başvuru Takvimi Açıklandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Son Dakika KYK Burs ve Kredi Başvuru Takvimi Açıklandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından duyurulan 2024-2025 burs ve kredi başvuru takvimi ile ilgili heyecan dorukta. Geri ödemeli kredi ve karşılıksız burs imkanlarından faydalanmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler. KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağına dair detaylar merak ediliyor.

Her yıl belirli tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınan burs ve kredi başvuruları için öğrencilerin e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sürecinde öğrencilerden çeşitli bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan verilerle karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Ardından bütçe durumuna göre belirlenen öğrencilere burs verilmekte veya kredi imkanı sağlanmaktadır.

KYK bursu şehit çocukları, gaziler, engelli bireyler, yetimler, sporcular ve sınavlarda başarılı olan öğrenciler gibi belirli kriterlere uyan öğrencilere verilmektedir. Başvurular henüz başlamamış olup, burs ve kredi ücretleri de açıklanmamıştır. Geçen yılın ücretleri 1250 TL ile 6000 TL arasında değişmekteydi ve yeni dönem için Kasım ayında açıklanması beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Son Dakika KYK Burs ve Kredi Başvuru Takvimi Açıklandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin