1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Genel Kurul’da Tüketicinin Korunması ve Lübnan Tezkeresi Görüşülecek!

Genel Kurul’da Tüketicinin Korunması ve Lübnan Tezkeresi Görüşülecek!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasına 22 Ekim Salı günü başlayacak. Bu hafta yapılacak çalışmalar arasında Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri bulunuyor. Teklife göre, kredi veren ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin şekil şartı, bilişim veya elektronik haberleşme cihazları üzerinden gerçekleştirilecek ve tüketici kimliğinin doğrulanması içerecek yöntemlerle kurulabilecek. Doğrudan satış sistemine ilişkin hususlar da düzenlenecek, tarafların hak ve yükümlülükleri belirgin hale getirilecek.

Ayrıca, Genel Kurul’da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında Lübnan’da bulunan Türk askerinin görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi de görüşülecek. Ardından kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine geçilecek. 9. Yargı Paketi, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ve İdari Yargı Ön Sınavı’nda soru sayısının artırılmasını, hakim ve savcı yardımcılığı mülakatına çağrılacak aday sayısında değişiklik yapılmasını ve trafikten men edilmiş araçların satış usulünün yeniden belirlenmesini içeriyor. Ayrıca, hakaret suçuyla ilgili düzenlemeler de bulunuyor.

Haftanın devamında, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmeleri başlayacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi hakkında sunum yapacak. Ayrıca, TBMM İhtisas Komisyonları da toplanarak gündemdeki konuları ele alacak.

Adalet Komisyonu, Noterlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacakken; İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Göç ve Uyum Alt Komisyonu, Türkiye’de sığınmacı statüsünde bulunan öğrencilerin durumları hakkında sunum dinleyecek. Çocuk Hakları Alt Komisyonu ise, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Bilgi ve İletişim Kurumu yetkililerini dinleyecek. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu ise MİT Başkanlığı yetkililerinden bilgi alacak.

Salı ve çarşamba günleri ise siyasi parti grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu hafta TBMM Genel Kurulu’nun gündemindeki konular arasında tüketici hakları, güvenlik, yargı paketleri ve bütçe görüşmeleri ön planda olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Genel Kurul’da Tüketicinin Korunması ve Lübnan Tezkeresi Görüşülecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin