1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gerginlik Dolu Oturum: TBMM’de Can Atalay Tartışmaları Başladı!

Gerginlik Dolu Oturum: TBMM’de Can Atalay Tartışmaları Başladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM’de milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis’te toplantı başladı. Oturumu Bekir Bozdağ yönetirken, yeterli çoğunluk için elektronik yoklama yapıldı ve çoğunluk sağlandı. Oylamanın tamamlanmasıyla AK Parti sıraları doldu, ancak MHP toplantıya katılmadı. Toplantıya muhalefet partilerinin genel başkanları da katıldı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de oturumu takip etti. Oturumu yöneten Bekir Bozdağ ön görüşmeyi başlatırken, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un olağanüstü toplantıya çağrılması tartışmalara yol açtı.

Muhalefet partisi DEM Parti’nin Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Bekir Bozdağ’ın yönetimine tepki gösterdi ve usul tartışması başlattı. Tartışmalar sırasında DEVA Partisi Milletvekili İdris Şahin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sözlerini eleştirdi ve Can Atalay’ın başkanlığının düşürülmesiyle halkın iradesinin yok sayıldığını belirtti. Bu sözler üzerine TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık AK Parti milletvekillerine sert sözlerle yüklendi, bu da arbedeye dönüştü.

Bu tartışmalar sırasında AK Parti milletvekili Alpay Özalan’ın Ahmet Şık’a yumruk attığı görüldü ve tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Ardından üç ara verilerek tansiyon düşürülmeye çalışıldı. Ancak gerilim devam etti ve Meclis merdivenlerinde kan damlaları görüldü. DEM Partisi’nden Gülistan Koçyiğit’in yaralandığı olayda, vekiller arasında yaşanan kavga ve gerginlik devam etti.

TİP İstanbul Milletvekili ve TİP Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, olayları sosyal medya hesabından paylaşırken, milletvekillerinin birbirine girdiği ve kan döküldüğü anları aktardı. Daha önce iki kez hak ihlali kararı verilen AYM’nin Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesini “yok hükmünde” ilan etmesi üzerine muhalefet partileri, Atalay’ın görevine geri dönmesini talep ederek olağanüstü toplantı çağrısı yapmıştı. Bu kriz ve olaylar, Türkiye’nin anayasal niteliklerini tehdit ettiği için TBMM tarafından ele alınması gerektiği vurgulanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gerginlik Dolu Oturum: TBMM’de Can Atalay Tartışmaları Başladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin