1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Gezi Parkı Davası Tutukluları için Adalet Bakanı’ndan Şok Açıklama!

Gezi Parkı Davası Tutukluları için Adalet Bakanı’ndan Şok Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AKPM Türk Delegasyonu Başkanı Tuğrul Türkeş, Gezi Parkı Davası kapsamında yargılanan tutuklu sanıklar Osman Kavala, Mine Özerden, Çiğdem Mater, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na talepte bulundu. Talebe rağmen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan herhangi bir cevap gelmeyince konu kamuoyunun gündemine oturdu.
Adalet Bakanı Tunç, Gezi davasının tekrar görülmesi talebinin mevcut yasal süreçte uygun olmadığını belirtti. Türkeş ise bu açıklamayı eleştirerek hukuk sürecinin engellenmemesi gerektiğini vurguladı. Taleplerinin sadece sanıkları ziyaret etmek olduğunu, hukuki süreçle ilgili detaylara girmediklerini belirtti.
Türkeş, Adalet Bakanının açıklamalarını doğru bulmadığını ifade ederek Gezi davasının mağduru konumundaki kişilerin değişmediğini, ancak suçun anayasal reformlarla ortadan kaldırıldığını söyledi. Adalet sürecinin devam ettiğini ve kararın kesinleşmediğini vurguladı. Hukuki sürecin adaletin sağlanması için önemli olduğunu belirtti.
Türkeş, Adalet Bakanının dosyayı sümen altı etmeye çalıştığını düşündüğünü ifade ederek objektif bir tavır sergilemesi gerektiğini vurguladı. Hukukun evrensel ilkeleri doğrultusunda hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Adalet Bakanının yapmış olduğu açıklamaların doğru bir yaklaşım olmadığını düşündüğünü belirtti.
Devam eden bir hukuki ihtilaf olduğunu ve yeniden yargılamanın eski davanın devamı niteliğinde olduğunu belirten Türkeş, ceza hukukunun gerçeğin ortaya çıkarılması için çalıştığını vurguladı. Adalet sürecinde herhangi bir müdahalenin olmaması gerektiğini ve herkesin adil yargılanma hakkına sahip olduğunu belirtti.
Sonuç olarak, Tuğrul Türkeş Gezi Parkı Davası tutuklu sanıklarını ziyaret talebiyle ilgili Adalet Bakanlığı’ndan bir yanıt beklerken, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un açıklamalarını eleştirdi ve hukukun tarafsız ve objektif bir şekilde uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. Hukuki sürecin devam ettiğini ve herkesin adil yargılanma hakkına sahip olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gezi Parkı Davası Tutukluları için Adalet Bakanı’ndan Şok Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin