1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gizemli Su Kanalı Kimin Açtığı Belirlenemiyor

Gizemli Su Kanalı Kimin Açtığı Belirlenemiyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bağlı Sarımsaklı Mahallesi sınırında sona eren ve açılışına dair belirsizlikler bulunan su kanalı, gizemini korumaya devam ediyor. Kanalın 8 kilometre uzunluğunda, 3 metre derinliğinde ve 7 metre genişliğinde olduğuna dair bilgiler bulunuyor. Kanalın kim tarafından açıldığının hala bulunamadığını belirten Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kanalın bölgedeki tarım ve hayvancılığı tehdit ettiğini vurguladı.

Şahin, kanalın akıl ve mantıkla izah edilemez bir durumda olduğunu ifade ederek, yaşanan durumu şu sözlerle açıkladı: “Bu arazi tam ortasından bir kanalla ikiye bölünüyor. Sağı ve solu aynı kuruma ait. Ancak, kanalın sahibi belirsiz. Mera müdürlüğüne sorduğumuzda kanalın kendilerine ait olmadığını belirtiyorlar. Bu durum akıl ve mantıkla açıklanamaz. Ne mera, ne DSİ, ne de başka bir kurum kanalın sorumluluğunu üstleniyor. Bu durum çok basit bir şekilde açıklanamıyor. Kanalın açılma amacı ve sahibi belirsiz. Kamu kurumları zarar gördüğünde sessiz kalıyor, ancak milletin menfaati söz konusu olduğunda duyarsız kalıyorlar.”

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kanalın hayvancılığı tehlikeye attığını belirterek, “Kanal nedeniyle hayvanlar artık o bölgede yayılamayacak. Hayvancılık pratiğe dökülmeliyken, kanal nedeniyle bu mümkün olmayacak. Vatandaşlar maliyet artışı yaşayacak ve hayvancılık zorlaşacak. Kanalın etrafındaki alanlar kuruyacak ve hayvancılığa zarar verecek. Bu durumun sorumluları ve yetkilileri harekete geçmeli ve gereken önlemleri almalıdır” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gizemli Su Kanalı Kimin Açtığı Belirlenemiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin