1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Göç İdaresi: Türkiye’de 7 Milyon Suriyeli ve 13 Milyon Yabancı İddiası Gerçek Dışı

Göç İdaresi: Türkiye’de 7 Milyon Suriyeli ve 13 Milyon Yabancı İddiası Gerçek Dışı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de bulunan 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı iddiasının gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını belirtti.

Başkanlık, bir televizyon programında ortaya atılan Türkiye’deki yabancı sayılarıyla ilgili iddialara açıklık getirdi. Türkiye’de yasal olarak bulunan yabancıların sayısının Başkanlığın internet sitesinde şeffaf bir şekilde paylaşıldığı ve bu sayıların her hafta güncellendiği vurgulandı. Bugün itibarıyla ülkede toplam 4 milyon 425 bin 230 yasal olarak kalan yabancının olduğu belirtildi. Bunların içinde 3 milyon 99 bin 524 kişi geçici koruma altında bulunan Suriyeliler, 221 bin 353 kişi uluslararası koruma kapsamında bulunan yabancılar ve 1 milyon 104 bin 353 kişi ikamet izniyle yaşayan yabancılar yer almaktadır. Ayrıca söz konusu iddiaların gerçek dışı olduğu ve hiçbir dayanağının bulunmadığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyonu Ofisinin (OCHA) verilerine göre Suriyeli nüfusun 23,5 milyon olduğu ve BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre bu nüfusun 6,5 milyonunun Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerde yaşadığı bilgisine yer verildi. Uluslararası kuruluşların ve Başkanlığın açıkladığı sayılar göz önüne alındığında, gerçeklikten uzak iddiaların kamuoyuyla paylaşılmasının iyi niyetle bağdaşmadığı ve dezenformasyon amaçlı olduğu belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göç İdaresi: Türkiye’de 7 Milyon Suriyeli ve 13 Milyon Yabancı İddiası Gerçek Dışı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin