1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. GÖKBEY’in İlk Yurt Dışı Gösterisi Farnborough’da

GÖKBEY’in İlk Yurt Dışı Gösterisi Farnborough’da

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nın ilk gününde, GÖKBEY’in ilk yurt dışı uçuş gösterisini gerçekleştirmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan bir muhabir, ateş ve havacılık piyasasındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi. Helikopterin uzun yıllardır testlerinin yapıldığını ve teslimatı öncesi tüm dünyaya bir tanıtım yapma fırsatı bulduklarını dile getiren Ateş, GÖKBEY’in yurt dışındaki ilk uçuş gösterisinin oldukça başarılı geçtiğini belirtti.

Ateş, havacılık dünyasına yeni bir prototip hava aracıyla katıldıklarını ve GÖKBEY helikopterinin 6 tonluk bir helikopter olduğunu ifade etti. Helikopterin özellikle uçuş karakteristiğini, performansını ve manevra kabiliyetlerini sergilediklerini aktaran Ateş, seyircilerden olumlu dönüşler aldıklarını söyledi. Ateş, helikopterin sivil ve askeri versiyonlarıyla üretildiğini ve sertifikalandırıldığını belirterek, diğer rakipleriyle rekabet edebilecek bir ürün haline getirdiklerini ifade etti.

Ateş, GÖKBEY’in farklı alanlarda kullanılacağını ve Türkiye’nin ilk milli helikopter motoru TS1400’ü de değerlendirdiklerini söyledi. Ateş, motorun oldukça başarılı olduğunu belirterek, mevcut motorla teslimatlara başlanacağını ancak yeni motorla da testlerin yapılacağını ve gelecekteki teslimatların yerli motorla gerçekleşeceğini umut ettiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
GÖKBEY’in İlk Yurt Dışı Gösterisi Farnborough’da
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin