1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Gökdere Barajı’ndan su yüzeyine çıkarılan helikopter!

Gökdere Barajı’ndan su yüzeyine çıkarılan helikopter!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kozan ilçesinde 2 Ağustos günü meydana gelen orman yangınına müdahale ederken su aldığı sırada kaza kırıma uğrayıp Gökdere Barajı’nda sulara gömülen “Mİ 8” tipi helikopterin yüzeye çıkarma çalışmaları sona ermek üzere.

Helikopter enkazını çıkarmak için 4 gündür süren çalışmalar, helikopterin vince aktarılmasını sağlayacak operasyonlarla sürdü.

Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Adana Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK) timleri tarafından yürütülen enkaz çıkarma çalışmalarında Ankara ve Adana’dan gelen 20 kişilik ekip, helikopteri yüzeye çıkarmak için balon sistemi kurulumunu başarıyla tamamladı.

Ekipler, 12 saat süren zorlu çalışmanın ardından sualtı arama robotu (ROW) ve özel eğitimli dalgıçlarla helikopterin yüzeye çıkarılması için çalışmalara başladı.

Helikopterin yaklaşık 35-40 metre derinlikten çıkarılması planlanırken, dalgıçlar 7 kaldırma balonunu helikoptere bağlayarak su yüzeyine yükseltme çalışmalarını sürdürdü.

Kaza kırıma uğrayan ve sulara gömülen helikopter, su yüzeyine 15 metre yaklaştırılarak başarılı bir şekilde çıkartıldı. Helikopterin barajdan vinç bölgesine taşınması için çalışmaların yarın devam edeceği bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Gökdere Barajı’ndan su yüzeyine çıkarılan helikopter!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin