1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Göktaş: Koruyucu Aileler Çocuklara Sevgi Dolu Yuva Sunuyor

Göktaş: Koruyucu Aileler Çocuklara Sevgi Dolu Yuva Sunuyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Valiliği tarafından Eyüpsultan’daki bir tema parkında düzenlenen “İstanbul Çocukları Vakfı Koruyucu Aile Şenliği”nde konuşma yapan Göktaş, koruyucu ailelerin değerini vurgulayarak ailesinden uzakta olan çocukların şefkat dolu bir yuvada büyüdüğünü ifade etti.

Koruyucu ailelere teşekkür eden Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a Gönül Elçileri Projesi’ne destekleri için şükranlarını iletti. Koruyucu ailelerin çocukların güvenli bir ortamda büyümelerini sağlayarak parlak bir gelecek sunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde çocukların sağlıklı ve güvenli bir hayat yaşamaları için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Çocuk koruma hizmetlerini geliştirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Göktaş, 10 bin 266 çocuğun 8 bin 551 koruyucu ailenin yanında sevgi ve güven içinde büyüdüğünü ve özel gereksinimli çocukların da koruyucu aile şefkatinde büyüdüğünü açıkladı.

Geçen yıl UNICEF işbirliğiyle başlatılan Türkiye’de Koruyucu Aile Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında ulusal düzeyde çalışmaların yapıldığını belirten Göktaş, aynı zamanda ailelere ve çocuklara sağlanan desteklerin yanı sıra hizmet birimlerinin de güçlendirildiğini söyledi.

Göktaş, geçici aile koruma sisteminin pilot illerde uygulanması için yapılan düzenlemelerle koruyucu ailelere çocukların sağlık ve tedavi süreçlerini takip etme imkanı verildiğini ifade etti. Ayrıca ailelerin çocukların okul bilgilerine e-okul üzerinden erişebileceklerini açıkladı.

Ailenin önemine vurgu yaparak, ailenin büyük bir değer olduğunu belirten Göktaş, koruyucu aileler sayesinde çocukların hayallerine daha sıkı sarıldığını ve bu sürecin devam edeceğini dile getirdi. İstanbul Valisi Davut Gül de, binlerce çocuğa umut olan Koruyucu Aile Hizmet Modeli’nin değerini vurgulayarak koruyucu ailelerin sayısını artırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Göktaş: Koruyucu Aileler Çocuklara Sevgi Dolu Yuva Sunuyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin