1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, AI Overviews Yapay Zekalı Arama Özelliğini 6 Yeni Ülkede Daha Kullanıma Açıyor!

Google, AI Overviews Yapay Zekalı Arama Özelliğini 6 Yeni Ülkede Daha Kullanıma Açıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google’ın yapay zekalı arama özelliği AI Overviews, başlangıçta sadece ABD’de kullanıma açılmıştı ancak şimdi 6 yeni ülkede daha aktif hale getirilecek. Google, arama motorunda yapay zekanın gücünden faydalanarak bazı arama sorgularına yanıt vermek istiyor. Geçen yıl ABD’de başlayan denemelerin ardından şimdi Hindistan, Japonya, Meksika, Endonezya, Brezilya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerde de bu özellik kullanılabilecek.

AI Overviews, web’deki karmaşık soruların yanıtlarını özetleyerek geleneksel arama sonuçlarının üstünde sunan bir özelliktir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama sonuçlarının en üstünde “Yapay Zeka genel bakışları” olarak adlandırılan bir bölüm görecekler. Bu bölüm, yapay zeka tarafından otomatik olarak kullanıcının arama sorgularına yanıt verecek ve daha fazla bağlam sunacak. Kullanıcılar, aradıkları yanıta web sitelerine tıklamadan da ulaşabilecekler.

Her cevabın sağ tarafında ilgili kaynaklara yönlendiren bağlantılar bulunacak. Böylece kullanıcılar cevabın geldiği yere kolayca ulaşabilecekler. Google’ın ürün yönetimi kıdemli müdürü Hema Budaraju, bu özelliğin Google Arama’yı daha basit ve akıllı hale getireceğini belirtiyor. Ancak, bazı yayıncılar bu özelliğe karşı çıkarak, site tıklamalarının azalabileceğinden endişe duyuyorlar.

Google’ın yapay zekalı arama özelliği AI Overviews, şimdiden ABD ve İngiltere’de denemeleri başladı. Özellik İngilizce’nin yanı sıra yerel dilleri de destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, arama sonuçlarında aradıkları bilgilere daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilecekler. Google, yapay zeka teknolojisinin gücünü arama motorunda etkili ve verimli bir şekilde kullanarak kullanıcı deneyimini geliştirmeyi hedefliyor.

Sonuç olarak, Google’ın yapay zekalı arama özelliği AI Overviews, kullanıcıların arama sonuçlarına daha hızlı ve kolay bir şekilde erişmelerini sağlayacak. Ancak, yayıncılar bu özelliğe karşı çıkarak, site tıklamalarının azalmasından endişe duyuyorlar. Google, yapay zeka teknolojisini arama motorunda daha yaygın bir şekilde kullanarak kullanıcı deneyimini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, AI Overviews Yapay Zekalı Arama Özelliğini 6 Yeni Ülkede Daha Kullanıma Açıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin