1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Google, Türkiye’de Dijital Telif Çalışmaları İçin Toplanacak TBMM Komisyonuna Sunum Yapacak

Google, Türkiye’de Dijital Telif Çalışmaları İçin Toplanacak TBMM Komisyonuna Sunum Yapacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google, Türkiye’deki dijital telif yasaları konusunda bilgilendirme yapmak üzere TBMM Dijital Mecralar Komisyonu’nda sunum gerçekleştirecek. Türkiye’de dijital telif ve habere telif ödenmesi konusundaki çalışmaları çerçevesinde “çifte standart uygulamaması” çağrısı yapılacak. Komisyon, 72 milyon internet, 62 milyon sosyal medya ve 30 milyon TikTok kullanıcısının bulunduğu Türkiye’nin dijital telif çalışmaları hakkında bilgi alacak.

Toplantı, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında saat 11.00’de başladı. Yayman, Google’ın Türkiye’deki dijital telif çalışmalarına ilişkin Avrupa standartlarını uygulaması çağrısında bulundu. Komisyon, herkesin görüşünü alarak ortak bir teklif üzerinde çalışacak ve çalışmaları yaz döneminde olgunlaştırarak Meclis açıldığında Genel Kurul’a sunacak.

Toplantıda Google yetkililerinin Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi vermesi beklenirken, Dijital Mecralar Komisyonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve medya temsilcileri de yer alacak. Google’a, Türkiye’deki dijital telif yasaları konusunda şeffaf ve adil bir şekilde uygulama yapması konusunda çağrı yapılacak.

Google’ın sunumu, dijital telif konusunda Türkiye’de daha adil bir ortam oluşturulması hedefiyle gerçekleşecek. Toplantı sonrasında alınacak kararlar, Türkiye’deki dijital telif politikalarının şekillenmesinde önemli bir adım olabilir. Türkiye’nin dijital dünyadaki telif hakları konusundaki kararlılığıyla ön plana çıkması ve uluslararası standartlara uygun bir çerçeve oluşturması beklenmektedir. Bu süreçte, Google’ın Türkiye’deki dijital telif ve habere ödenen telif konularında sorumluluklarını yerine getirmesi ve çifte standart uygulamasından kaçınması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Google, Türkiye’de Dijital Telif Çalışmaları İçin Toplanacak TBMM Komisyonuna Sunum Yapacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin